Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld. 
 

 Ingrediënten: andijviestampot

  • Olijfolie met klontje boter voor bakken (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • Bakje gehakt tofu
  • Grote stronk andijvie
  • 1,5 kilo aardappels (liefst biologisch)
  • zakje geraspte jonge kaas
  • 1 kleingesneden ui
  • 2 teentjes fijngeperste knoflook
  • tamari of shoyu
  • extra: geraspte komkommersalade

Bereiding:
Kook de geschilde aardappelen gaar in weinig water
Was de andijvie goed en snijdt deze heel fijn in kleine reepjes. Uit laten lekken in vergiet.
Stamp de gekookte aardappels fijn tot puree met wat kookvocht.
Strooi er een handjevol gerapste kaas door en roer dit goed door elkaar.
Voeg de gesneden andijvie toe en roer dit goed door de aardappelpuree. Laat nog even goed doorwarmen op een laag vuur.
Ondertussen in de olijfolie met klontje boter de uien en knoflook fruiten. Voeg de tofugehakt toe en bak deze mee tot die lichtbruin is. Voeg naar smaak wat tamari of shoyu toe.

Serveer de andijviestampot met apart erbij het tofumengsel en de komkommersalade.
Bereiding: geraspte komkommersalade.
Was en schil de komkommer
Rasp de komkommer fijn.
Voeg toe een klein beetje wijnazijn en klein scheutje appeldiksap. Alles goed mengen
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Andijviestampot met tofu"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>