Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

(Bewerkt uit lekker leven  van Super de Boer)

Ingrediënten: asperges in filodeeg met garnalen
 

  • 500 g groene asperges
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 4 gedroogde tomaatjes op olie
  • 1 sjalotje
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 50 gram geraspte Mozarella
  • 3 takjes dille
  • 3 vellen filodeeg
  • 3 eetlepels olijfolie 
  • kant en klaar zakje roomsaus of beter zelf saus maken
  • scheutje wittewijn 
  • zeezout

Bereiding:

Maak de asperges schoon en kook ze ca. 4 minuten in kokend water en wat zeezout. Hak de dille en de zongedroogde tomaten fijn. Pel en snipper het sjalotje. Fruit op zacht vuur in de olijfolie het sjalotje ca. 3 minuten. Roer het sjalotje, de garnalen, dille, en zongedroogde tomaten door de roomsaus (Hollandaisesaus). Bestrijk de filodeegvellen met wat olijfolie. Verdeel de asperges over de ingevette ovenschaal. Schenk de saus eroverheen en bedek met de filodeegvellen. Strooi er de Mozarellakaas overheen. Bak het geheel in een voorverwarmde voen van 200 graden in ca. 20 minuten gaar. Serveer met een salade naar eigen keuze.
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Asperges in filodeeg met garnalen"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>