Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

 Ingrediënten: Aubergines met paprika's

  • 2 middelgrote aubergines, in 4 of 8 plakken.
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Tamari of Shoyu
  • 1 grote verse paprika, in 4 tot 8 stukken gehakt.
  • 250 gr. zachte geitenkaas in plakken.
  • versgemalen zwarte peper
  • garneren met ontpitte zwarte olijven.
Bereiding:
Smeer de plakken aubergine met wat tamari of shoyu in. Bestrijk ze met olie, leg ze op een grote bakplaat en zet ze 10-12 minuten in een op 220*C voorverwarmde oven tot ze zacht en goudbruin zijn. Kan ook in een koekenpan. Beleg de plakken met paprika en kaas, leg de stapeltjes op een bakplaat en bestrooi ze met peper. Dek elk stapeltje af met kaas. Zet ze nog 5 minuten in de oven om warm te worden, garneer ze met 1-2 olijven en dien ze direct op. Serveer met rijst of gepofte aardappel en een tomatensalade . Is ook als lunchgerecht met meergranenbrood of warme volkorenbolletjes erg lekker.
 

Plaats een reactie ...

Reageer op "Aubergine met paprika"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>