Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld
 

 

 Ingrediënten rode bietenschotel:

  • 750 gram bieten (rauw of voorgekookt)
  • 2 appels
  • 2 uien
  • handvol rozijnen (zwavelarm)
  • 1 theelepel kummel
  • tamari of shoyu
  • stukje verse gember of gemberpoeder
  • 3 laurierblaadjes
  • 3 eetlepels citroensap
  • scheutje melk voor aardappelpuree
  • klontje roomboter voor invetten ovenschaal
  • 1 kilo aardappels (liefst biologisch)
  • blikje tonijn op olie
  • geraspte kaas

 

Bereiding:

Fruit de uien in de olijfolie, voeg daarna kleingesneden bietjes toe. Enkele malen omscheppen. Voeg stukgesneden appels, rozijnen, citroensap en kruiden toe. Laat alles ongeveer 10 minuten stoven op zacht vuur. Maak ondertussen van de gekookte aardappelen aardappelpuree. Vet een ovenschaal licht in met klontje roomboter Maak laagjes in de ovenschaal in de volgende volgorde: Eerst laagje puree Daarna stukjes tonijn Daarna laagje bieten Herhaal dit drie keer in dezelfde volgorde en sluit af met extra laagje aardappelpuree. Bestrooi schotel met geraspte jonge kaas Nu 30 minuten in voorverwarmde oven (240 graden).


Plaats een reactie ...

1 Reactie op "Bieten rode met tonijn uit de oven"

  • Roby :
    Het wordt het afgeraden om nitraatrijke groenten met vis te combineren omdat het nitrosaminen kan laten onstaan en daar kan je dan weer...ja ja...kanker van krijgen.
    Beter is het om het recept te combineren met zalm of makreel want die geven een minder groot risico op nitrosaminen.
    Ik heb deze info van: http://www.gezondheidsnet.nl/groente-en-fruit/mag-je-iedere-dag-sla-eten

    Groet, Roby

Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>