Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.  

Ingrediënten: Byriyani

  • 3 draadjes saffraan of 2 theelepels koenjit
  • tamari of shoyu
  • olijfolie extra (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 2 uien in ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 300 gram basmatirijst
  • 200 gram bleekselderij in reepjes gesneden
  • 200 gram winterwortel, in plakjes gesneden
  • 200 gram broccoli in roosjes gesneden
  • 4-5 eetlepels pasta voor biriyani (Pot in toko of supermarkt)
  • 2 grote tomaten in plakken gesneden
  • 4 hardgekookte eieren, in partjes gesneden
  • 75 gram cashewnoten, grofgehakt
  • 2 eetlepels fijngehakt korianderblad
  • Extra gemengde groene salade Zie salades

Bereiding: 

Breng 1/2 liter water met saffraandraadjes of de koenjit en een scheutje tamari of shoyu aan de kook en zet het even weg.
Fruit ui en knfolook zachtjes in de olijfolie, ca. 5 minuten. Roer de rijst erdoor tot de korrels glanzen. Voeg nu de bleekselderij, de wortel en de broccoli toe en bak de groenten 1 minuut mee.
Roer nu de biriyanipasta en het gekookte water (met saffraan en tamari) erdoor en breng alles aan de kook en laat het geheel in ca. 12 minuten zachtjes gaar koken.
Haal het vur weg onder de pan en laat nog 5 minuten nagaren, afgedekt.
Doe de rijstschotel in een grote schotel, garneer met plakken tomaat, en parten gekookt ei en strooi er de cashewnoten en korianderblad over. Serveer met een gemengde groene salade.Zie salades
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Buriyani: rijst met gemengde groenten, oosters gerecht"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>