Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld
 

Ingrediënten: champignons in druivenbladeren met pilafrijst:
 

  • 16 druivenbladeren, geblancheerd en uitgelekt of uit blik of pot en dan goed afgespoeld.
  • 500 gram champignons (liefst met shiitake erbij)
  • 5 tenen knoflook
  • olijfolie
  • versgemalen peper en tamari of shoyu
  • fruitsalade ( naar eigen smaak)
  • pilafrijst zie onder bereiding champignonschotel

Bereiding:
Leg 12 druivenbladeren op de bodem van een ovenschaal met een goed sluitend deksel.
Giet een heel dun laagje opijlolie over de bladeren
Vul daarna de schaal met de champignons en bestrooi met peper, uitgeperste knoflooktenen, wat tamari of shoyu en besprenkel met een klein beetje olijfolie.
Bedek het geheel met twee tot vier druivenbladeren.
Sluit de overnschaal met het goedsluitende deksel en zet de schaal in een oven van 150 graden C.
Afhankelijk van de grootte van de champignons duurt het 40 tot 60 minuten voor de schotel gaar is.

Serveer met pilafrijst:
Pilafrijst:
 

  • 300 gr. rijst
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 ui
  • 1 bouquet garni
  • Tamari en peper
  • bouillon.

Bereiding :
Meet het volume van de rijst.
Breng twee keer dit volume bouillon met het bouquet garni aan de kook.
Schil de ui en hak ze fijn.
Verhit de olie in een pan, doe er de uien in en laat deze 4 minuten zachtjes fruiten met het deksel op de pan.
Voeg dan de rijst toe, roer goed met een houten lepel totdat de rijstkorrels glazig worden.
Geef er dan de kokende bouillon bij, tamari en peper en doe het deksel weer op de pan, doe in het deksel wat water en laat 16 minuten, zonder te kijken heel zachtjes koken.
Als het water uit het deksel is verdamt, is de rijst goed.
Als de rijst klaar is, doe dan een in vieren gevouwen doek tussen het deksel en de pan en laat dit 4 minuten, van het vuur af, staan.
Haal dan met twee vorken de rijstkorrels goed los en geef de rijst in een voorverwarmde dienschaal.

Serveer met fruitsalade (naar eigen smaak: bv. van mandarijnenstukjes, appelstukjes, peren stukjes, 

 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Champignons in druivenbladeren en met pilafrijst"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>