Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld .

Een recept van Schiermonniksoog

Ingrediënten: courgette-tagliatelli met zalmsnippers in knoflooksaus
 

  • Olijfolie met klontje boter voor bakken (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • Verse bieslook
  • Tagliatelli voor vier personen
  • 1 courgette
  • 300 gram zalmsnippers
  • 2 teentjes knoflook
  • zes tomaten
  • tamari of shoyu
  • Extra: koude bietensalade. Zie salades.

Bereiding:
Kook de tagliatelli volgens gebruiksaanwijzing gaar in ongeveer 8 minuten.
Meng de kleingesneden bieslook met 4 eetlepels olijfolie in een aparte kom
Halveer de courgette (goed wassen vooraf) Haal zaadjes eruit met theelepel en schaaf de courgette met raps in lange dunne slierten. Hoe dunner hoe beter. Schep de courgetteslierten door de kokende pasta en laat nog 1 minuut meekoken. Daarna afgieten en warm bewaren (afgedekt in handdoek bv.)
In de olijfolie de zalmsnippers roerbakken ( een minuut of twee/drie) samen met de knoflook.
Op smaak brengen met wat peper en tamari of shoyu, hoewel ik het zonder die toevoegingen net zo lekker vind.
Daarna van vuur af de kleingeknipte bieslook erdoor roeren.
Bak in een aparte pan de grofgesneden tomaten op matig vuur in de olijfolie met een knoflookteentje geperst erbij tot de tomaten zacht zijn.

Serveer de tagliatelli met daaroverheen een lekkere schep zalmsaus en ernaast de warm gebakken tomaten. Eventueel een koude bietensalade erbij. Zie salades.
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Courgette met zalmsnippers en knoflooksaus"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>