Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld. 


Ingrediënten mozarella/courgettetaart voor twee personen

  • Volkoren bladerdeeg uit de diepvries (of maak eigen taartdeeg met volkorenbloem enz.)
  • Olijfolie extra vierge (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 1 courgette
  • 2 bollen mozarella
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • ½ bakje groene pesto ( of zelfmaken natuurlijk)
  • Extra: tomatensalade met fijngesnipperde ui, olijven en feta erin verwerkt.
     
  • Bereiding:

    Snijdt de courgette in plakjes van 1-2 cm dik. Bak deze op matig vuur in de olijfolie aan beide kanten lichtbruin
    Snijdt mozarella in dunne plakjes.
    Vet een vuurvaste ovenschaal licht in met wat olijfolie en bekleed deze op bodem en randen met het ontdooide bladerdeeg.
    Leg nu dakpansgewijs de plakjes courgette en mozarella om en om in laagjes in de schaal.
    Stop regelmaig wat 'dotjes' pesto tussen de mozarella en bestrooi aan het eind met de Parmezaanse kaas.
    Bak de taart in ca. 15 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 225 graden C.

    Serveren met een uitgebreide tomatensalade met fijngesnipperde ui erdoor, olijven (lekkere Griekse mix bv.) en feta erdoorheen. Met een dressing op basis van olijfolie, Italiaanse gedroogde kruiden en citroensap erdoorheen
     

Plaats een reactie ...

Reageer op "Courgettetaart met mozarella"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>