Wie het boek: Eten tegen kanker. Het kookboek. Van de Canadese oncologen Richard Beliveau en Denis Gingras bestelt , klik op de cover van het boek, ondersteunt daarmee kanker-actueel. Dit kookboek met veel recepten is een vernieuwde uitgave, aanvulling op het boek:  Eten tegen kanker. De rol van voeding bij het ontstaan van kanker van dezelfde auteurs. , maar is ook apart een boek dat is aan te bevelen.

Het Eten tegen kanker, kookboek is van de hand van twee wetenschappers die wereldwijd bekendstaan als zeer vernieuwend. Na 40 jaar intensief onderzoek is kanker nog steeds een raadselachtige ziekte, die elk jaar verantwoordelijk is voor de voortijdige dood van miljoenen mensen. Naast een overzicht van wetenschappelijke onderzoeken biedt dit boek een reflectie op de invloed die onze manier van leven en eten heeft op het risico van kanker te ontwikkelen. Bovendien bevat het talloze recepten die gebaseerd zijn op voedingsmiddelen met een geneeskrachtige werking.

Recensie(s)

Na het eerder verschenen populair wetenschappelijke boek met dezelfde titel* is nu het bijbehorende kookboek verschenen, samengesteld door dezelfde auteurs. Het boek is verdeeld in drie delen. Deel een beschrijft de rol van voeding bij preventie van kanker en de relatie tussen obesitas en kanker.
In deel twee wordt een aantal voedingsmiddelen besproken waaraan een positieve werking toegekend wordt zoals zeealgen, soja, groene thee.
Deel drie bevat recepten, die zijn opgesteld door verschillende koks uit Canada, verenigd in een stichting. Bij de recepten is men uitgegaan van voedingsmiddelen met kankerwerende stoffen en combinaties van ingredienten uit verschillende culturen. Hierdoor zijn soms bijzondere recepten ontstaan zoals soep van appels en tomaten, gekoelde sobanoedels, tonijntataki en tapioca met groene thee. Per recept staan de bereidingstijd, de moeilijksheidsgraad en de naam van de kok vermeld. Het boek is kleurrijk uitgevoerd met pagina grote kleurenfoto's. Twee kolommendruk. Met register in een zeer kleine letter.

Boek bestellen

 

 


Plaats een reactie ...

1 Reactie op "Eten tegen kanker. Het kookboek. Auteurs: Richard Beliveau MD en Denis Gingras MD"

  • Verdenius Dries :
    Een absolute aanrader ondanks de hoeveelheid vakjargon !

Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Andere kost, Auteurs Jaap >> Biologisch kookboek: Van eigen >> Boeddha's kookboek. Fantastische >> De complete Ayurvedische huisapotheek. >> De 45 meest geneeskrachtige >> De Gezondheidsepidemie, waarom >> De natuurlijke keuken. Auteur >> De snelle 800: auteur Dr. >> De voedselzandloper: over >> Down to Earth: auteurs Sacha >>