Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
 

Uit lekker leven van Super de Boer aangepast aan uitganspunten van houtsmullerdieet. Voor 6 personen


Ingrediënten: Groene groenten voorjaarstaart

  • olijfolie (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 1 zoete ui
  • 500 gram voorjaarsgroenten (broccoli, asperges, courgette)
  • 4 scharreleieren
  • 100 gram geraspte Mozarellakaas 
  • 3 eetlepels tapenade (tomaat met basilicum bv.) Kunt u ook zelf maken 
  • 6 plakjes hartige taart volkoren
  • 225 gram Griekse of Bulgaarse yoghurt. (verkrijgbaar in natuurwinkel bv.)

Bereiding:
Verwarm de over voor op 200 graden. Snij de ui in ringen en fruit deze ca. 3 minuten in de olijfolie. Maak de groenten schoon en snijdt deze in niet al te kleine stukken. Kook de groente in vooraf gekookt water  ca. 4 minuten. Klop in een kom de eieren los met de yoghurt en roer de geraspte Mozarella erdoorheen. Bekleed een springvorm (doorsnee 26 cm.) met het deeg, plak met wat water aan elkaar en bestrijk van binnen met de tapenade. Verdeel eerst de ui en daarna de groenten over de bodem en schenk het eiermengsel eroverheen. Laat de taart in het midden van de oven in ca. 45 minuten gaar worden.
Serveren met een salade, bv. bietensalade 


 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Groene groenten voorjaarstaart"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>