Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: Groentencurry

  • olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gr. sperciebonen
  • 250 gr. wortels in plakken gesneden
  • Halve bloemkool
  • Pond aardappelen
  • Kerriesaus (zelf maken of zakje)
  • 3 dl. kwark
  • 150 gr.diepvries doperwtjes

Bereiding:
Snij de ui klein, maak de bonen schoon en snij ze in stukjes, snij de
wortelen in halve plakjes, verdeel de bloemkool in roosjes.
Blancheer de wortelen en de bonen een paar minuten.
Verhit de olie en fruit de ui met de knoflook (in plakjes gesneden) enkele minuten.
Voeg alle groenten behalve de erwten toe en roerbak dit circa 5 minuten onder
regelmatig omscheppen.
Roer daarna de kerriesaus en dan de kwark door de groenten. Breng dit aan de kook.
Laat het dan op een laag vuur circa 20 minuten doorpruttelen. Voeg vlak
voor het einde pas de erwten toe.

Serveren met zilverrijst of batamirijst en bietensalade 


 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Groentencurry"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>