Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

 

Ingrediënten: groentesoep met Thaise pesto en tofugehakt
 

  • Olijfolie met klontje boter voor bakken
  • 1 eetlepel tamari of shoyu
  • 1 bakje tofugehaktl
  • 1 zak thaise roerbakgroenten (paprika, witte kool, prei, tauge, uien en
  • rode pepertjes)
  • 1 eetlepel Thaise pesto
  • 1 groenten bouillon tablet
  • 1 eetlepel gembersiroop

Bereiding:
Roerbak de tofugehakt een paar minuten in de olijfolie en verdeel deze dan over de vier soepkommen.
Roerbak nu in dezelfde pan, doe eventueel nog wat olijfolie met klontje roomboter, de kleingesneden groenten. Voeg op het laatst een eetlepel pesto toe en bak die een minuutje mee. Breng verder op smaak met tamari of shoyu.
Kook ondertussen ¾ liter water en maak met de groentenbouillontabletten de basissoep.
Voeg de sesamzaadjes en de gembersiroop toe en giet de soep over de tofugehakt in de soepkommen.

Serveer de soep samen met warm meergranenbrood uit de oven belegd met bv. jonge kaas of tahin met appelstroop of beleg dat u zelf lekker vind en er bij vindt passen. 
 

 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Groentensoep, met Thaise pesto en tofugehakt"


Gerelateerde artikelen