Op 28 mei 2019 om 19.00 uur is er de Food Cure film over ervaringen met het Gersondieet in het Ketelhuis, Amsterdam.

Kan een bepaald dieet een ernstige ziekte zoals kanker verlichten of zelfs genezen?

Die vraag staat centraal in The Food Cure. Regisseur Sarah Mabrouk volgt zes kankerpatiënten die kiezen voor een op planten gebaseerde voedingsbehandeling in plaats van chemotherapie en bestraling. De zogenaamde Gerson therapie. Gedurende een periode van meer dan vijf jaar worden hun ervaringen gefilmd. Niet alleen de verbazingwekkende prestaties die met voeding kunnen worden bereikt komen in beeld, alsook de obstakels en dagelijkse worstelingen die de patiënten ervaren terwijl ze proberen met hun dieet hun ziekte te bestrijden.

The Food Cure moedigt aan om op geheel nieuwe manieren na te denken over de kruising van gezondheid, voedselproductie en medicijnen.

Deze film is Engels ondertiteld. 

Na afloop is er een Q&A met Sarah Mabrouk (Filmmaker), Anita Wilson (Executive Director of Gerson Institute) en Dr. Melanie Nagy (Co-Founder, CEO and Medical Director of Gerson Centre Europe). De voertaal is Engels.

https://www.ketelhuis.nl/films/the-food-cure/

24 april 2019: Lees ook dit artikel: 

https://kanker-actueel.nl/kanker-is-een-stofwisselingsziekte-metabolische-ziekte-die-met-specifieke-voeding-dieet-en-voedingssuppletie-oa-6-diazo-5-oxo-l-norleucine-don-vaak-op-te-lossen-zou-zijn-aldus-prof-dr-thomas-seyfried.html

Peter schreef onderstaand artikel over het Driesdieet, waarvoor dank. Het Driesdieet is een variant van de Belgische natuurarts Jan Dries op het Houtsmullerdieet en het Moermandieet maar toch ook met wezenlijke verschillen zoals Peter hier aangeeft. Voor OPS-leden hebben we een menu omschrijving gekregen van een mailgroeplid, een nog jonge vrouw met uitgezaaide borstkanker, die het met hulp van het Driesdieet erg goed doet en welke we u op verzoek digitaal per e-mailkunnen toesturen. Vermeld wel uw OPS nummer

Het Driesdieet.

Met een variant op het spreekwoordelijk gezegde dat er meerdere wegen naar Rome leiden kun je zeggen dat er meerdere dieten kunnen bijdragen aan de genezing van kanker. In ons land zijn vooral het Moermandieet en het Houtsmullerdieet bekend. Dat is ook voor de hand liggend, omdat het “inheemse” dieten zijn.

Het Driesdieet is samengesteld door een van onze zuiderburen: Jan Dries, natuurgeneeskundig therapeut en schrijver van het boek: Er is nog hoop als kanker toeslaat. (uitg. Arinus, Belgie, ISBN 90-5509-015-8 )
Het in zijn boek beschreven dieet onderscheidt zich van andere kankerdieëten omdat het de gunstige invloed van het bio-energetische aspect op de voorgrond stelt en omdat het voorts rekening houdt met :

  • combinaties van voedingselementen
  • zuur-basenevenwicht
  • de voeding individueel wordt afgestemd op de patient door middel van kinesiologische testen



Het Driesdieet stelt het bio-energetische aspect voorop. Dat wil zeggen dat primair die voedingsmiddelen worden voorgeschreven die optimaal die aspecten in zich dragen.Deze worden ook wel aangeduid als: levenskracht, kiemkracht, zonne-energie, auxonen, bio-fotonen en komen vermoedelijk overeen met de uitheemse bewoordingen: ki, chi, orgon, prana. Van belang is dat, hoe je het ook noemt, er in elk geval sprake is van een genezende energie die aanwezig is in de ons omringende atmosfeer, de plantenwereld en in onszelf.
Jan Dries heeft jarenlang met kankerpatienten gewerkt, de onderzoeken van Dr. Popp in Heidelberg op hun waarde getoetst en vele mensen geholpen hun ziekte onder controle te krijgen dan wel hen ervan te genezen.
Het dieet moet als streng worden beschouwd. Ik vind dat ook logisch, omdat in heel veel gevallen de voedingsgewoonten van kankerpatienten niet gezond zijn. De gangbare voorlichting door reguliere instellingen en dietisten voldoet niet aan de eisen die je aan de genezende werking van voeding kunt stellen. Dietisten zijn opgeleid via het medisch-wetenschappelijk model. Van natuurgeneeskundige inzichten hebben zij doorgaans geen kaas gegeten. Toch liggen daar qua voeding de sleutels voor stevige ondersteuning van het genezingsproces. Het boek van Jan Dries zou verplichte litteratuur moeten zijn op iedere dietistenopleiding.

Het dieet bestaat uit 7 groepen voedingsmiddelen, waarbij de nadruk valt op de eerste drie groepen, die hoofdzakelijk fruit en zaden als dagelijkse voeding voorschrijven. In het vermelde boek wordt aangegeven waarom deze voedingsmiddelen een gunstige invloed kunnen uitoefenen op het terugdringen van kanker.

Het dieet wordt bij voorkeur gevolgd onder begeleiding van een natuurgeneeskundig therapeut, die ook in staat is de testen uit te voeren, omdat daarmee de voortgang kan worden gevolgd en aanpassingen kunnen worden uitgevoerd.
Het dieet kan voor, tijdens en na een reguliere behandeling worden gevolgd. Uiteraard is het van belang dat de behandelend arts van het volgen van het dieet op de hoogte is en er liefst ook positief tegenover staat. Gelukkig zijn er in toenemende mate artsen die inzien dat de reguliere behandeling niet de enige manier is om kanker te behandelen.


Plaats een reactie ...

Reageer op "Het Driesdieet: er is nog hoop als kanker toeslaat"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Het Driesdieet: er is nog >> Het Driesdieet >>