Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.Ingrediënten: Koolraap uit de oven

  • 750 gram aardappels
  • koolraap (ca. 500 gram)
  • 3 knoflooktenen
  • 150 ml. sojamelk of magere melk
  • 250 ml. creme fraiche
  • 10 jeneverbessen
  • tamari of shoyu
  • peper
  • klontje roomboter zonder zout

Bereiding:
Schil de aardappels en koolraap en snijdt beide in dunne schijfjes, Met een kaasschaaf is een koolraap, maar ook aardappels goed te 'schaven' in plakken.
Meng de aardappelschijfjes en koolraapschijfjes.
Vermeng de creme fraiche, de fijngeperste knoflook, een theelepel tamari of shoyu en de soyamelk. Giet dit alles over het aardappelen/koolraapmengsel.
Plet de jeneverbessen en strooi de bessen ikn de pan.
Breng het geheel langaam aan de kook. Draai dan het vuur lager en laat het geheel een minuut of vijf pruttelen. Schep een keer om, maar beschadig niet teveel de schijfjes.
Vul nu een ovenvaste schaal, licht ingevet met de boter, met het koolraapmengsel. Bestrooi het geheel met wat versgemalen peper.
Bak nu de schotel in een voorverwarmde oven (185 graden) in 75 tot 90 minuten gaar. Mogelijk op het laatst afdekken met ingevet bakpapier om verbranden tegen te gaan.

Serveer met seizoensfruitsalade naar eigen smaak. Zie salades 
 

 

 

 


Plaats een reactie ...

1 Reactie op "Koolraap uit de oven met jeneverbessen"

  • Brood :
    De baktijd voor deze hoeveelheid lijkt mij veel te lang, zeker als het voorgekookt is. Ik ga het proberen.

Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>