Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld. 
 

Gebruik bij voorkeur biologische producten

Aangepast naar een recept uit de Volkskrant 


Ingrediënten: Lamslevertjes met pilav
 

  • 300 gram lamslever 
  • 450 gr. wilde rijst 
  • 50gr. gedroogde cranberries uit zakje 
  • 50gr. pijnboompitten 
  • 1 grote ui
  • bosje dille
  • theelepel piment
  • 2 theelepels zeezout
  • theelepel kaneel 
  • snufje vers gemalen peper
  • olijfolie
  • 750 ml. water
  • Verse zeekraal voor vier personen als bijgerecht

Bereiding:
Spoel de wilde rijst met water schoon. Week de cranberries ca. 10 minuten in heet water. Water afgieten en cranberries apart houden. Bak de fijngehakte ui plus de pijnboompitten al omscheppend in olijfolie goudbruin (ca. 5 minuten). Voeg de in kleine blokjes gesneden kalfslever toe en bak ook deze bruin. (ca. 3 - 5 minuten). Voeg nu 750 ml. water toe, het zout, de dille, het piment, de kaneel en de peper. Voeg ook de wilde rijst toe en breng het geheel al roerend aan de kook.  Daarna vuur laag draaien en laat de afgesloten pan een kwartiertje staan tot de rijst gaar is en water zo goed als verdampt. Hierna alles los scheppen met een lepel en de cranberries erdoor scheppen. .
Blancheer de zeekraal kort tot die beetgaar is en serveer bij de pilav. Een warme plak meergranenbrood uit de oven smaakt hierbij voortreffelijk.
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Lamslever met pilav en cranberries"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>