Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
 

Een oud Vlaams/Zeeuws gerecht


Ingrediënten: Tatjespap
 

  • 1 kg. Aardappelen
  • ¾ liter magere karnemelk
  • handjevol zuring
  • bosje bieslook
  • vier tomaten
  • Verse zeespinazie (lamsoor) voor vier personen als bijgerecht

Bereiding:
Kook de aardappelen gaar en stamp ze met het kookvocht tot puree
Breng al roerend de karnemelk aan de kook met de fijngehakte zuring en klop dit warme mengsel door de aardappelpuree.
Meng eventueel wat geraspte jonge kaas erdoorheen en strooi de fijngehakte bieslook en in kleine stukjes gesneden tomaat eroverheen.
Blancheer de 'zeespinazie' (lamsoor) kort tot die wat geslonken is en serveer bij de tatjespap. Een warme plak meergranenbrood uit de oven smaakt hierbij voortreffelijk.
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Lamsoren (zeespinazie) met tatjespap"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>