Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: paddestoelenrisotto

  • 500 gr. gemengde paddenstoelen
  • (Grotchampignons, shi-take, platte champignons, weidechampignons enz.), in plakjes.
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
  • 1 ui, fijngehakt.
  • 175 arborio- of andere kort korrelige rijst.
  • 1 ½ liter hete groentebouillon
  • 75 gr. kaas, geraspt.
  • 1 eetlepel verse dragon, fijngehakt.
  • foelie, gemalen.
  • tamari en versgemalen peper.

Bereiding:
Bak de paddenstoelen een paar minuten op matig vuur in 2 eetlepels olijfolie en voeg knoflook en peterselie toe zodra het vocht vrijkomt. Haal de pan van het vuur en houd de paddenstoelen afgedekt apart. Fruit de ui in de rest van de olie op laag vuur afgedekt in 6-7 minuten zacht. Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels met olie bedekt zijn. Voeg een soeplepel bouillon toe en laat het vocht al roerend pruttelen tot het is opgenomen. Doe er dan een volgende soeplepel bouillon bij en laat het vocht weer pruttelen tot het is opgenomen. Verwerk op die manier alle bouillon en laat de rijst gaar worden. Roer de kaas, dragon, foelie, tamari en peper erdoor, spatel er de paddenstoelen met hun vocht door en dien het gerecht op. Serveer er een groene bladsalade bij met Kappertjesvinaigrette en citroen.
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Paddestoelen risotto"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>