Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Recept uit Smaakmakend

Ingrediënten lentesoep:
 

  • 4 lenteuitjes
  • olijfolie met klontje roomboter om te bakken (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 5 eetlepels geknipte dille
  • 1 liter kruiden- of groentenbouillon
  • 2 eetlepels snelkookrijst (zilvervlies)
  • 1 grote citroen
  • 2 eierdooiers
  • versgemalen peper en scheutje tamari of shoyu

Bereiding lentesoep:
Lenteuitjes schonmaken en in dunne ringen snijden
Fruit de uitjes en roer daarna de dille erdoor.
Bouillon toevoegen en daarin de rijst ongeveer tien minuten zachtjes laten koken.
Citroen uitpersen. Eierdooiers loskloppen met citroensap en ca. 1 dl. van de hete soep.
Eiermengels al kloppend bij de soep gieten. Soep net aan de kook brengen en al roerend binden. Breng op smaak met wat tamri of shoyu en wat peper. Roer de rest van de dille door de soep.
Vooraf aan pannenkoekpizza's serveren.

Ingrediënten: Pannenkoekpizza's
Voor 8 pannenkoekenpizza's:
 

  • 125 gram tarwebloem en/of boekweitmeel 
  • 1 ei
  • 1,5 dl. magere melk
  • 25 gram gesmolten roomboter
  • olijfolie met klontje roomboter om te bakken (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • twee theelepels oregano
  • Belegd met:
  • 1 bosje rucola
  • 125 gram verse geitenkaas
  • 1 blik gezeefde tomaten (zonder toevoegingen of pot pizzasaus (uit natuurwinkel)
  • olijfolie extra vierge 
  • enkele druppels balsalmico azijn
  • peper
  • 100 gram geraspte jonge kaas
  • handjevol in plakjes gesneden gemengde olijven

Bereiding:
Neem een mengsel van tarwebloem en boekweitmeel. Zeef dit boven een kom. Breek het ei erboven en meng dit met een deel van de melk door het meel. Als het mengsel glad is de rest van de melk , 1,5 dl water en de gesmolten boter erdoorheen roeren. En als door elkaar kloppen tot een glad romig beslag.
Roer de oregano door het beslag.
Smeer een grote koekenpan in met de olijfolie, verhit de olie en schep een 1/8 van het beslag in de pan. Aan beide klanten lichtbruin bakken. Bestrijk de pannenkoek met het tomatenmengsel of pizzasaus. Verdeel de geitenkaas over de pannenkoek en laat de pannenkoek nog even doorwarmen in de pan. Dit herhalen tot je 8 pannenkoeken hebt.
Rucola goed wassen en omscheppen met de olijfolie, azijn en de peper.
Verdeel de rucola over de pannenkoekenpizza's en bestrooi daarna met de geraspte kaas en de olijven.

Serveer als nagerecht gemengde fruitsalade van seizoensfruit met bolletjes suikervrij ijs. 
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Pannenkoekenpizza's met lentesoep vooraf"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>