Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
 

Ingrediënten: gevulde paprika's met vis (uit de Volkskrant aangepast)

  • Olijfolie (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 4 grote paprika's (varieer in kleur), schoongemaakt en zonder zaadlijsten
  • 300 gram witte vis, taliapafilet, of  heilbotfilet bv.
  • 2 teentjes knoflook fijn geperst
  • 1/3 komkommer, in stukjes gesneden
  • 3 eetlepels oestersaus 
  • 30 gram pijnboompitten
  • handjevol munt kleingescheurd
  • zeezout 
  • zilvervliesrijst voor vier personen 

    Bereiding:
    Snijdt de hoed van de paprika's en verwijder de zaadlijsten en zaadjes.  Snijdt de komkommeer middendoor en verwijder het zachtste gedeelte met de zaadjes. De rest van de mkomkommer in kleine stukjes snijden.  Smoor de vissfilets op matig vuur in de olijfolie ca. 8 minuten tot de vis zacht is. Haal de vis uit de pan, haal deze uit elkaar in stukken. Smoor in het overgebleven visvet de pijnboompitten en voeg daarna de knoflook toe. Laat een minuutje nagaren. Meng darna de vis voorzichtig emt de oestersaus, komkommerblojkjes, de munt en breng op smaak met zeezout. Vul de  paprika's met dit mengsel en sluit deze af met het kapje.
    Zet de paprika's nu naast elkaar in een ovenschaal en en besprenkel met wat olijfolie. Bak de paprika's gaar in ca. 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing (in bouillon is ook lekker) en de paprika's serveren met gemengde salade met feta erbij. Zie salades.
     


Plaats een reactie ...

Reageer op "Paprika's gevuld met vis"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>