Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
 

Ingrediënten: gevulde paprika's

  • Olijfolie met klontje boter voor bakken (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 2 grote rode paprika's, schoongemaakt en zonder zaadlijsten
  • 2 teentjes knoflook fijn geperst
  • zakje verse Italiaanse kruiden
  • 1-2 eetlepels kappertjes
  • 6 cherry-tomaten of 3 gewone tomaten kleingesneden
  • 8 zwarte olijven zonder pit
  • 200 gram tofustukjes, (gemarineerd in tamari of shoyu) (ongeveer twee uur laten staan voor gebruik)
  • 1 dl. tomato frito (zonder toevoegingen)
  • zilvervliesrijst voor vier personen
  • Extra: gemengde groene salade met feta. Zie salades
  •  

    Bereiding:
    Meng in een kom de kleingesneden (gemarineerde) tofublokjes, kruiden, kappertjes, tomaten en olijven met 2 eetlepels olijfolie en de fijn geperste knoflook. Vul de gehalveerde paprika's met dit mengsel.
    Zet de paprika's nu naast elkaar in een ovenschaal en en besprenkel met twee eetlepels olijfolie. Schenk de tomato frito aangelengd met 1 dl. water rondom de paprika's zodat ze in het vocht komen te staan.
    Bak nu de paprika's gaar in ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden C. Eventueel halverwege wat vocht uit de schaal over de paprika's sprenkelen.
    Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing (in bouillon is ook lekker) en de paprika's serveren met gemengde salade met feta erbij. Zie salades.
     


Plaats een reactie ...

Reageer op "Paprika's gevuld"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>