Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.Recept uit De vegetarische keuken

Ingrediënten: pasta met verse peulvruchten voor twee personen
 

  • 100 gram Sugarsnaps
  • 2 sjalotjes fijngesneden
  • 1 teentje knoflook fijngeperst
  • 100 gram harricotverts, panklaar
  • 150 gram diepvriesdoperwtjes
  • 2 eetlepels verse Italiaanse kruiden fijngehakt of gedroogd 2 eetlepel
  • tamari of shoyu en wat vers gemalen zwarte peper
  • olijfolie met klontje roomboter om te bakken (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 50 gram versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 1 dl. slankroom 
  • pasta naar keuze bv. spaghetti, tagliatelli enz.
  • Extra: bietjessalade. Zie salades.

Bereiding:
Fruit sjalotjes en knoflook in matig verwarmde olijfolie. Doe de sugarsnaps, de doperwten en de haricotverts en de kruiden erbij. Voeg drie eetlepels water toe en een eetlepel tamari of shoyu en snufje peper en stoof groenten gaar in ca. 8 minuten op laag vuur met deksel op de pan. Roer de slankroom door de groneten en breng alles aan de kook. Kaas erdoor en breng op smaak met tamari of shoyu. 

Serveer met pasta, bv. groene tagliatelli of Japanse spaghetti (soba) en bietjes salade. Zie salades.
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Peulvruchten met pasta"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>