Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten Pilaki:
 

  • 4 scharreleieren
  • 2 uien in ringen gesneden
  • een pot witte bonen
  • 3 tomaten
  • 6 takjes peterselie
  • 4 takjes dille
  • 3 takjes munt
  • halve citroen
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • halve eetlepel witte-wijn azijn
  • ongeveer 20 zwarte olijven zonder pit

Bereiding witte bonensalade:
Kook de eieren hard
Pel de uien en snijdt ze in ringen. Leg de uienringen 15 minuten weg bestrooid met zout.
Spoel de uien daarna goed af met koud stromend water.
Laat ondertussen de witte bonen goed uitlekken en spoel ze af met koud water.
Meng nu bonen, uien, tomaten (gevierendeeld), kruiden (kleingesneden) en dressing van olijfolie, witte wijn azijn en peper, door elkaar. Schep alles in een schaal.
Garneer met schijfjes ei en de zwarte olijven.

Serveer koude bonen samen met warm Turks brood uit de oven.


Plaats een reactie ...

Reageer op "Pilaki - Witte Bonensalade met Turks brood"


Gerelateerde artikelen