Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
 

Ingrediënten roerei met ratatouille:
 

  • 2 paprika's
  • 1 grote courgette of tgwee kleine
  • 2 aubergines (middelmaat)
  • 4 tomaten
  • 5 eieren
  • 5 eetlepels magere melk
  • paprikapoeder
  • tamari of shoyu
  • olijfolie
  • 3 theelepels Italiaanse kruiden (gedroogd of op olie)
  • 4 eetlepels geraspte jonge kaas
  • Extra: tomatensalade Zie salades

Bereiding:
Snijd de paprika aan reepjes, de courgette en aubergine aan stukjes (goed wassen vooraf) Snijd de tomaten in vier stukken.
Klop de eieren los met de melk, de paprikapoeder en de tamari of shoyu.
Roerbak de groenten in de olijfolie een minuut of vijf en voeg de Italiaanse kruiden toe.
Giet de losgeklopte eieren over de groenten en bak het geheel tot de eieren zijn gestold, maar niet droog. Strooi hierover de geraspte kaas.
Serveer met tomatensalade Zie salades
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Ratatouille met roerei"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>