Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: ratatouille met stokbrood

  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • olijfolie (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 2 preien
  • 2 courgettes
  • 1 aubergine
  • 2 uitgeperste teentjes knoflook
  • 2 uien
  • ½ pond tomaten
  • tamari, peper en roomboter
  • 1 pond aardappelen

Bereiding:
Kook de aardappelen in de schil een minuut of tien. Snijd deze dan daarna in blokjes en bak de aardappeltjes in de olijfolie.
Maak de preien, de courgettes, de aubergine en de uien schoon en snijd deze groenten allemaal klein.
Doe er de uitgeperste knoflook bij.
Fruit dit alles in de wok (of evt. in de braadpan).
Doe er dan de gesneden en van zaadlijsten ontdane paprika's en de tomaten bij.
Bak dit alles nog even mee.

Meng dan de groenten en de gebakken aardappeltjes bij elkaar en roer dit alles goed om.
Serveer met warm bruin stokbrood en tomatensalade (zie salades )


Plaats een reactie ...

Reageer op "Ratatouille met stokbrood"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>