Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet

Aangepast recept uit Smaakmakend speciaal voor kinderen, maar ook voor volwassenen een acceptabele maaltijd

Ingrediënten: smulschotel met tortillachips :

 

  • 8 bladen ijsbergsla
  • 340 gram nierbonen (uit potje/blik)
  • 1 rode paprika in stukjes gesneden
  • 1 groene paprika in stukjes gesneden
  • 200 gram tortillachips
  • 150 gram geraspte jonge kaas
  • 2 rijpe avocado's
  • citroenspa van 1 citroen
  • 1,25 dl. zure room of crème fraiche
  • scheutje halfvolle melk
  • milde chilisaus of tomatenketchup naar smaak
  • zeezout en peper op tafel

Bereiding:
IJsbergsla goed wassen en in smalle reepjes snijden en goed uit laten lekken. Oven voorverwarmen op 200 graden C. Tortillachips over een lage ovenschaal verdelen. Uitgelekte bonen vermengen met klein gesneden paprika's en dit mengsel over de tortillachips verdelen en daarover de kaas strooien. Nu in ca. tien minuten de kaas laten smelten. Intussen avocadovruchtvlees in blokjes snijden. Met citroensap besprenkelen. Eventueel naar smaak wat zeezout en/of peper erover strooien. Zure room of crème fraiche losroeren met klein scheutje melk. Sla en avocado en eventueel nog wat geraspte kaas op tafel zetten. De warme chips uit de oven gevuld met nierbonenmengsel naar smaak beleggen met stukjes sla, avocadoblokjes, zure room en eventueel nog wat geraspte kaas en als extra wat chilisaus en/of tomatensaus.

Serveren eventueel extra met warm meergranen stokbrood .
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Smulschotel met tortillachips en verantwoorde dipsausen"


Gerelateerde artikelen