Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten:
 

  • Olijfolie met klontje boter voor bakken (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 400 gram krieltjes in de schil. Goed gewassen en schoongeboend
  • 400 gram sperziebonen
  • 2 rode uien in ringen gesneden
  • 2 vleestomaten in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 40 gram geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding:
Kook de krieltjes in de schil en de sperziebonen in ruim water beetgaar (ongeveer tien minuten)
Bak nu de krieltjes (goed afdrogen) in de olijfolie met klontje boter in een koekenpan rondom goudbruin en gaar.
Voeg na vijf minuten de uien toe en bak die mee. Schep regelmatig om.
Voeg daarna de sperziebonen toe en op het laatst de tomaten en blus het geheel af met de azijn.
Strooi de Parmezaanse kaas erover en serveer alles met een frisse zomersalade naar eigen keuze. Zie salades.
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Sperciebonen met krielaardappelletjes"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>