Eet in principe tarwebrood of volkorenbrood (liefst zuurdesem). Geen witbrood.

Volkoren pap met sojamelk en rozijnen/stukjes fruit.

Gebruik roomboter (dun gesmeerd). Geen margarine, ook geen speciale dieetmargarine (veel transvetzuren volgens Valstar).

Beleg met: magere kaas, tahin (Sesampasta), appel/perenstroop uit natuurwinkel (zonder toegevoegde suiker), Engelse marmelade (zonder toegevoegde suiker), gekookt ei (liefst zachtgekookt), lever, stukjes fruit of bv. tomaat/paprika e.d. als het maar geen vlees is en geen suiker bevat.

Kwark met muesli of stukjes fruit (liever geen yoghurt, maar wel rechtsdraaiende biogarde). Eventueel met wat honing.

Raadpleeg voor Budwigpapje eerst uw arts/voedingsdeskundige i.v.m. noodzakelijke toevoeging vit. E)




Plaats een reactie ...

Reageer op "Tips voor de broodmaaltijden"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Soepen, een overzicht van >> Salades, een overzicht van >> Vegetarische recepten, een >> Vis, recepten voor gevarieerde >> Voedingtips voor gezonde leefwijze >> Hier kunt u ons kookboek: >> Tips voor de broodmaaltijden >> dr. Budwigpapje >> Drinken >> Tussendoortjes >>