Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld. 
 

Ingrediënten: gevulde tomaten met tonijngehakt

  • Olijfolie met klontje boter voor bakken (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 8-12 middelgrote tomaten
  • tamari of shoyu
  • twee blikjes tonijn op olijfolie of naturel
  • eetlepel Italiaanse gedroogde kruiden (mag ook verse kruiden zijn natuurlijk)
  • 15-20 gehalveerde olijven (groen en zwart)
  • 50 gram gekruimeld volkoren oud brood (volkoren beschuit)
  • bosje peterselie
  • 50 gram geraspte kaas
  • extra: fruitsalade van seizoensfruit. Zie salades.
  •  

Bereiding:
Snijdt aan de bolle kant van de gewassen tomaten een klein kapje af.
Hol de tomaten uit en vermeng/prak het vruchtvlees (eventueel eerst door een zeef drukken) met de uitgelekte tonijn.
Vermeng de kruiden met dit mengsel
Warm dit mengsel op op laag vuur en roer op het laatst de olijven door dit mengsel.
Vul u de tomaten met het mengsel, plaats de tomaten rechtop en dicht tegen elkaar aan in een ovenvaste schaal, giet een kopje groentebouillon in de ovenschaal zodat de tomaten wat in het vocht staan en bestrooi de schotel met een mengsel van geraspte kaas en het verkruimeld brood.
Bak deze in een voorverwarmde oven (240 graden) tot er een knapperig korstje op zit.

Serveer met zilvervliesrijst (koken volgens gebruiksaanwijzing) en als extra erbij een fruitsalade van seizoensfruit naar smaak.
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Tomaten gevuld met tonijngehakt"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>