Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten:

  • Olijfolie met een klontje roomboter voor het bakken (Zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • Drie paprika's kleingesneden
  • Drie eetlepels chilisaus (uit potje)
  • 150 gram gemengde sla
  • 4 grote wrap-tortilla's
  • bekertje zure room
  • eventueel kleingesneden kalkoenfilet of tofugehakt
  • bosje kleingesneden bieslook
  • Extra: handjevol cherrytomaatjes.

Bereiding:
Roerbak tofugehakt of filterdun gesneden kalkoenreepjes in de olijfolie met klontje roomboter
Voeg na een minuut of vijf de paprikastukjes toe en voeg daarna de chilisaus toe
Verwarm wraps volgens gebruiksaanwijzing en vul ze daarna opgerold met als bodem de sla en daarover het paprikamengsel met tofugehakt of kalkoenreepjes. Bedek het daarna met een toefje zure room met kleingesneden bieslook.

Eet de wrap uit de hand met los de cherrytomaatjes erbij.

Als nagerecht: gebakken ananas met honing/kruidensaus


ingrediënten:

  • 1 kleine ananas
  • 1 theelepel roomboter (ongezouten)
  • 1 theelepel gemalen kardemom
  • 1 theelepel gemalen piment
  • 3 eetlepels vloeibare honing
  •  

Bereiding gebakken ananas:
Ananas in lengte in 4 parten snijden. Harde kern eruit halen.
In koekenpan roomboter verhitten en de ananasdelen om en om ca. tien minuten bakken op laag vuur. Af en toe keren.
In aparte kom kardemom, piment en honing door elkaar mengen.
Bestrijk daarmee de warme ananas en serveer naast de preistamppotschotel of serveer de ananas achteraf als toetje.
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Wraptortilla's met warme ananas na"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>