Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld. 

In grediënten zuurkool met jeneverbessen:
  • Olijfolie extra vierge (Zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 2 grof gehakte uien
  • 2 renetten grof gehakt
  • 500 gram zuurkool uit het vat.
  • 6-8 jeneverbessen, geplet
  • ½ theelepel karwijzaad
  • 10 zwarte peperkorrels
  • 2,5 dl. droge Riessling
  • 2 handenvol hazelnoten
  • aardappelen voor aardappelpuree voor vier personen. (maak puree met kookvocht en niet met melk)
  • Extra: salade van ananas, mango, avocado en mandarijntjes

Bereiding:
Fruit de uien en appels (renetten) goudkleurig in de olijfolie
Voeg jeneverbessen, karwijzaad, peper en zuurkool toe en bak alles een minuut of vijf mee.
Giet nu de Riesling erbij en stoof het gerecht in ongeveer 30-45 minuten gaar.
Rooster de hazelnoten kort in droge koekenpan en strooi deze vlak voor het serveren over de zuurkool
Serveren met aardappelpuree en een salade van ananas, avocado, mango en mandarijntjes erbij.
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Zuurkool met jeneverbessen"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>