Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: zwarte bonen met gebakken banaan
 

  • 400 gram zwarte bonen (in Surinaamse winkels of toko's te krijgen)
  • verse rozemarijn, tijm en laurierblad (mag ook gedroogd)
  • 2 uien
  • stukje fijngesneden groene peper
  • komijn-, koriander- en paprikapoeder (van alles 1-2 theelepels naar smaak)
  • 3 eetlepes vers gesneden koriander
  • 1,25 dl. Creme fraiche of zure room
  • 2 el olijfolie extra vierge (Uitgangspunten Houtsmullerdieet )
  • 3 bakbananen of 3 gewone, stevige bananen.

Bereiding:
Week de zwarte bonen de dag vooraf of 's morgens in ruim water.
De geweekte bonen koken in het weekwater met de rozemarijn, tijm en laurier erin. Eerst op hoog vuur goed laten koken en daarna ongeveer 50 minuten op laag vuur laten pruttelen tot de bonen beetgaar zijn. Dan de bonen afgieten.

Ondertussen zilvervliesrijst koken zodat deze tegelijk met de bonen gaar is..

Nu de uien, peper en kruiden in een scheutje olijfolie fruiten (groene peper is wel scherp dus wees matig met gebruik als u niet van erg scherp houdt). Daarna bonen toevoegen en enkele minuten meebakken.

Bij serveren geknipte verse koriander erover strooien en de zure room of over de schotel verdelen of ieder apart erbij nemen en op bord op de bonen doen. Rijst kan ook door de bonen worden gemengd, maar ook apart erbij worden geserveerd.
Gebakken bananen apart erbij serveren.

Bereiding gebakken bananen:
Bananen schillen en in plakjes snijden. Olijfolie verhitten in koekenpan en schijfjes banaan aan beide kanten goudgeel bakken. Uit laten lekken op keukenpapier.
Lekker met wittekoolsalade.


Plaats een reactie ...

Reageer op "Zwarte bonen met gebakken banaan"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>