Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten Linzensoep voor 6-8 personen

  • 550 gr. groene linzen, 2-3 uur geweekt.
  • 2 liter water.
  • een scheut tamari, naar smaak.
  • 2 eetlepels olijfolie.
  • 1 grote ui, fijngehakt.
  • 2 stengels bleekselderij, fijngehakt.
  • 3 wortelen, in plakjes.
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst.
  • 800 gr. tomaten uit blik, (met vocht).
  • desgewenst 2 eetlepels rode wijn.
  • 2 eetlepels vers citroensap.
  • 1 eetlepel bruine rietsuiker of oersuiker.
  • 2 eetlepels wijnazijn.
  • zwarte peper, vers gemalen.
  • garneren met; tijm, oregano, basilicum of tomaat, vers gehakt.

Bereiding:
Doe de linzen en water in een grote pan.
Breng het aan de kook en laat het afgedekt 20 minuten pruttelen.
Voeg de tamari toe.
Verhit intussen in een andere pan de olie en fruit de ui, selderij, wortel en knoflook in ca. 10 minuten afgedekt zacht.
Roer de groenten door de linzen.
Voeg tomaten, wijn, citroensap, suiker, azijn en peper toe.
Laat het geheel zonder deksel ca. 30 minuten zachtjes pruttelen of tot de linzen heel gaar zijn.
Voeg wat water toe als de soep te dik wordt.
Corrigeer zonodig de smaak en roer er vlak voor het opdienen de garnering door. Voor de niet vegetariërs en kinderen die niet met het dieet mee eten kun je gemakkelijk een stukje (rook) worst er los bij serveren.

Serveer met warm bruin stokbrood en salade naar keuze Zie salades


Plaats een reactie ...

Reageer op "Linzensoep voor 6 tot 8 personen"


Gerelateerde artikelen