10 augustus 2019: Bron: Pasemeco

Wie zich in wil schrijven voor dit symposium kan dat doen via Pasemeco

Inschrijving O2PZ-symposium geopend

Het O²PZ symposium 'Palliatieve zorg kun je leren' van 1 oktober 2019 staat in het teken van integratie van palliatieve zorg in de leerpraktijk en het curriculum. Pasemeco verzorgt er een van de workshops. 

Voor onderwijsprofessionals

Palliatieve zorg hoort een herkenbare plek in het onderwijs voor (toekomstige) zorgprofessionals op alle niveaus te hebben. Hoe kun je daarvoor zorgen zonder je curriculum volledig aan te passen? Op het symposium O²PZ krijg je handvatten en best practice tools aangereikt uit de (onderwijs)praktijk om palliatieve zorg gemakkelijk te integreren in de leerpraktijk of in het curriculum.
Het symposium is relevant voor opleidingsmanagers, docenten, beleidsmakers, curriculumontwikkelaars, opleidingscoördinatoren binnen het mbo, hbo en wo (+).

Meer informatie en inschrijven symposium

> Flyer symposium O²PZ

> Inschrijven via de website O²PZ​​​​​​​

Programma 

Keynote speakers zijn longarts Sander de Hosson, journalist palliatieve zorg Rob Bruntink en bioloog Patrick van Veen. Daarnaast zijn  meerdere workshops te volgen, waarvan Pasemeco er één verzorgt. Deelnemers aan deze workshop doen ervaring op met het integreren van palliatieve zorg in bestaand onderwijs met behulp van de Pasemeco toolbox.

Over O²PZ

Van zorgverleners wordt verwacht dat zij palliatieve zorg kunnen verlenen. Hiervoor is goed onderwijs essentieel. Om goed onderwijs te kunnen leveren is het meerjarige programma O²PZ, Onderwijs en Opleiden Palliatieve Zorg, in het leven geroepen. Dit programma gaat ervoor zorgen dat naast landelijke regie en samenwerking tussen betrokken stakeholders, er een landelijk zichtbaar, toekomstgericht, efficiënt en structureel ingebed onderwijsaanbod beschikbaar komt van hoge kwaliteit voor alle (toekomstige) professionele zorgverleners in de palliatieve zorg.


Plaats een reactie ...

Reageer op "Het O²PZ symposium 'Palliatieve zorg kun je leren' van 1 oktober 2019 staat in het teken van integratie van palliatieve zorg in de leerpraktijk en het curriculum"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Leven met kanker Online symposium >> Digital Food Conference 24 >> Leefstijlgeneeskunde: toekomst >> Natuurapotheek biedt basiscursus >> Verhoogd PSA, Wat nu? Op weg >> Het O²PZ symposium 'Palliatieve >> Kan een bepaald dieet een >> Mobiel Zorglab ROC Midden >> Simonton Intensive Seminar >> Het project 'Vereeuwigd' biedt >>