29 mei 2016: Bron de Volkskrant d.d. 28 mei 2016

Hoe verziekt onze gezondheidszorg en m.i. eigenlijk ook onze maatschappij is laat de Volkskrant (d.d. 28 mei 2016) zien in een artikel met als titel:

De duizend-dollarpil of hoe een farmaceut de hoofdprijs vraagt

Geweldig nieuws voor hepatitus-C patienten: eindelijk is er een pil die hun leven kan redden. Maar de fabrikant weet dat hij goud in handen heeft. Dus volgt een lange strijd om de 'schandalige prijs' omlaag te krijgen.

Sovaldi artikel 2

De Volkskrant onderzocht hoe farmaceut Gideon ten koste van patienten met hepatitus-C miljardenwinst maakt. En door de extreem hoge prijs duizenden en duizenden patienten met hepatitus-C alleen al in Nederland een genezende behandeling onthoudt. Het artikel vertelt ook het verhaal van Bart Hendriks die uiteindelijk toch nog geneest door het medicijn.

Lees verder in de Volkskrant het artikel of koop de Volkskrant van 28 mei 2016:

Deze pil kost 1,50 om te maken, en toch kost hij 1000 euro.......


Plaats een reactie ...

Reageer op "De duizend-dollarpil of hoe een farmaceut de hoofdprijs vraagt voor Sovaldi een genezend medicijn voor hepatitis-C"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Anders kijken naar kanker >> Nederlandse oncologie zit >> Deze 11 studies worden mogelijk >> Archief nieuwsberichten over >> Skepsis bijna blut door rechtszaak >> Hartfalen lijkt ook verhoogd >> Is bacteriofaag de oplossing >> Leefstijlgeneeskunde – preventief >> Ashya King, kind met een hersentumor >> Voeding - Red-dieet zorgt >>