HUIDKANKERS.

Informatie over actuele ontwikkelingen in zowel reguliere als aanvullende - complementaire behandelingen en middelen bij huidkanker in alle stadia.


Ervaringen van kankerpatienten, met ook andere vormen van kanker, met complementaire aanpak zijn te vinden onder ervaringsverhalen en er zijn ook een aantal video's te bekijken van kankerpatiënten.

Onder vormen van huidkanker worden ook merkelcelcarcinomen gerekend. Een agressieve vorm van huidkanker , vaak met een slechte prognose.

Zie wikipedia.

Merkelcelcarcinoom[1] of merkelcelkanker is een zeldzame, zeer agressieve vorm van huidkanker. Het komt vooral voor in de hoofd-halsregio. Het is een vaste, niet-pijnlijke bult, huidkleurig, rood of blauw, maar de diagnose is niet op het oog te stellen. De grootte kan variëren van 5 mm tot 5 cm, maar de kanker groeit snel. Ongeveer de helft van gevallen ontstaat op zonbeschenen huid, 1/3 op de benen en armen, en soms op de romp. Merkelcelcarcinoom zaait snel uit, vooral naar de lymfeklieren, maar ook naar lever, longen, bot of hersenen.

Zie verder in gerelateerde artikelen.


Gerelateerde artikelen