28 november 2018: Bron: EO website

12 december 2018 is de eerste uitzending van het TV-programma "Je geld of Mijn Leven". Presentator Bert van Leeuwen.

Ik heb afgelopen maanden ook wat achtergrond informatie gegeven aan de programmamakers over met name immuuntherapie voor een kankerpatiente die meedoet aan dit programma en mijn collega Peter Kapitein ( Inspire2live) wordt ook in dit programma geinterviewd. Voor vier patienten wordt geprobeerd geld op te halen en alle patienten worden dan door de EO gevolgd tot april/mei hoe deze behandelingen zullen helpen bij de patienten. 

Zo wordt het programma aangekondigd op de website van de EO: 

Bert van Leeuwen onderzoekt crowdfunding als laatste hoop voor patiënten in ‘Je Geld of Mijn Leven’,

‘Je Geld of Mijn Leven’, woensdag 12 december om 20.30 uur op NPO 1

24 november 2018

In het nieuwe EO-programma ‘Je Geld of Mijn Leven’ volgt presentator Bert van Leeuwen vier patiënten die via crowdfunding proberen geld voor een voor hen onbetaalbare behandeling, therapie of operatie bij elkaar te krijgen. De behandeling wordt niet vergoed door hun zorgverzekeraar, terwijl het wel hun leven kan redden, verlengen of de kwaliteit van leven wezenlijk kan verbeteren. Dit is voor hen de laatste hoop.

In de kick-offuitzending op 12 december worden de vier mensen geportretteerd en vertellen ze over het doel van hun crowdfundingsactie. De kijker wordt opgeroepen om geld te doneren om de patiënt, die ten einde raad is, te helpen. Daarnaast wordt ook toegelicht waarom er geen vergoeding is vanuit de zorgverzekeraar.

Vervolgens volgt Bert van Leeuwen samen met een cameraploeg deze vier mensen een half jaar tijdens belangrijke momenten. Daarvan wordt een vervolg gemaakt dat volgend jaar wordt uitgezonden. In dat vervolg is te zien hoe het de deelnemende patiënten is vergaan, of het hun gelukt is het benodigde geld bij elkaar te krijgen, hoe de behandeling is verlopen en of ze blij zijn met het hulpmiddel dat bij elkaar gecrowdfund is.

Wat is een mensenleven waard?
De vragen die in het programma gesteld worden zijn: Wat is een mensenleven waard gezien de grenzen van het zorgstelsel? Waarom wordt de behandeling van de patiënten in het programma niet vergoed? En op wie kan je rekenen als je laatste hoop op genezing of levensverbetering onbetaalbaar lijkt?

Bert van Leeuwen: "In Je Geld of Mijn Leven willen we de mensen die in ons zorgverzekeringssysteem buiten de boot vallen een gezicht geven.”


Plaats een reactie ...

1 Reactie op "Je geld of mijn leven van de EO (Bert van Leeuwen) probeert geld op te halen voor patienten die alleen in het buitenland nog behandeld kunnen worden."

 • jasmina aganovic :
  Beste redactie,
  na aanleiding van jullie uitzending van gisteravond wil ik bijdragen aan crowdfunding,alleen op juli side is dat niet duidelijk aangegeven hoe ik dat kan doen.
  kunt mij wat meer informatie doorsturen?
  alvast bedankt en met vriendelijke groet,
  Jasmina Aganovic

Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

De wetenschap achter de verbanning >> Je geld of mijn leven van >> Hoe pembrolizumab, een nederlands >> Interview met longarts Ben >> Peperdure pillen, VPRO Tegenlicht >> Anders kijken naar kanker >> Hartfalen lijkt ook verhoogd >> Nederlandse oncologie zit >> Deze 11 studies worden mogelijk >> Archief nieuwsberichten over >>