27 maart 2017: Bron: de Volkskrant

Wanneer medicijnen tegen kanker worden ingenomen met een licht ontbijt dan lijkt dit de effectiviteit te verbeteren en is er mindere dosering nodig om toch effectief te zijn. En dan gaat het vooral om de duurdere medicijnen. Dit stelt de Volkskrant n.a.v. wetenschappelijk onderzoek aan de Radboud Nijmegen. Ik heb gezocht naar het officiële studierapport maar op de website van de Radboud kan ik nog niets vinden. Hier  ongewijzigd het artikel uit de Volkskrant dat vandaag op de voorpagina stond.

De dosering van sommige kankermedicijnen kan omlaag als ze worden gecombineerd met een boterham met hagelslag.

Kankermedicijnen innemen mét licht ontbijt drukt kosten

Opname geneesmiddel stijgt, maar standaardiseren ontbijt is lastig

Ziekenhuizen kunnen jaarlijks miljoenen euro's aan zorgkosten besparen als ze kankerpatiënten hun dure medicijnen laten innemen met een licht ontbijt. Van alle geneesmiddelen tegen kanker moet volgens de bijsluiter 40 procent op een nuchtere maag worden geslikt, om een wisselwerking met voedsel te vermijden. Wetenschappers van het Radboudumc hebben vastgesteld dat de dosering van sommige kankermedicijnen omlaag kan als ze worden gecombineerd met een boterham met hagelslag of een bordje brinta.


Plaats een reactie ...

Reageer op "Medicijnen tegen kanker innemen met ontbijt zou effectiviteit verbeteren en mindere dosering zou miljoenen kunnen besparen"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Tisotumab vedotin plus chemo >> Immuuntherapie met aminozuren, >> Leefstijlcoach wordt vanaf >> De wetenschap achter de verbanning >> Je geld of mijn leven van >> Hoe pembrolizumab, een nederlands >> Interview met longarts Ben >> Peperdure pillen, VPRO Tegenlicht >> Anders kijken naar kanker >> Hartfalen lijkt ook verhoogd >>