9 september 2017: Bron: NRC d.d. zaterdag 9 september 2017

Eerder al heb ik veel kritiek gegeven op Wim Huppes, lees bij zijn ervaringsverhaal en mijn verslag van bezoek aan zijn kliniek de Ruige Rus al weer enkele jaren geleden in 2014.

Vandaag zaterdag 9 september 2017 heeft de NRC twee verhalen over Wim Huppes. (zie links naar de artikelen verderop in dit artikel).
Een algemeen verhaal over alternatief werkende 'artsen' waarin Wim Huppes zijn naam niet wordt genoemd. En een lang persoonlijk verhaal over Wim Huppes die is geïnterviewd en mag vertellen over zijn nieuwe lichttherapie waarmee hij zichzelf voor de zoveelste keer zou hebben genezen van uitzaaiende prostaatkanker.

Wim Huppes Wim Huppes

Wat ontbreekt in de artikelen zijn de bewijzen, geen enkele patiënt die baat zou hebben gehad met Wim zijn behandelingen komt aan het woord. Wim wilde geen namen geven en zelfs een medisch rapport dat hij zelf prostaatkanker zou hebben gehad wilde of kon Wim niet aan de journaliste laten zien. Heeft hij aan mij ook nooit laten zien en neem ik mezelf wel kwalijk dat ik hem nooit ook gecontroleerd heb door daarnaar te vragen. Ook ik viel voor de charmes van Wim Huppes. 1 oncoloog, behandelaar van een patiënt die is overleden ondanks de behandeling van Wim Huppes geeft een korte toelichting in het artikel.

In de artikelen komen ook de inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) en oncologen, o.a. prof. dr. Piet Borst aan het woord en geven hun mening over Wim Huppes en alternatieve genezers in het algemeen die er daarbij weer niet best vanaf komen. Ik kan me wel aansluiten bij bepaalde kritiek die zij hebben maar dat dendritische celtherapie onder de alternatieve geneeswijzen en kwakzalverij wordt geschaard is toch wel een misser die een kwaliteitskrant als de NRC niet mag maken m.i.

Maar zoals ik al eerder schreef brengen mensen als Wim Huppes de hele beroepsgroep van complementair en alternatief werkende artsen en daarbij ook uitstekende reguliere behandelingen als PDT - Foto Dynamische Therapie (de echte lichttherapie)  en dendritische celtherapie in diskrediet.  Maar ja het zij zo.

Verdere informatie over de twee artikelen met links enz. staan onder de foto

lichttherapie foto NRCBron: NRC

Hier het persoonljike verhaal onder de titel: Kanker behandelen met een lamp? Ja, dat mag

Alternatieve genezers

Zelfs als ze zijn berispt voor wanpraktijken, blijven alternatieve genezers vaak patiënten behandelen. Zoals Wim Huppes, die een lichttherapie ontwikkelde tegen kanker. Hoe gaat hij te werk en waarom grijpt de Inspectie voor de Gezondheidszorg niet in?

In zijn tweekamerappartement in Rotterdam legt Wim Huppes een stuk gember op een houten snijplank en maakt er dunne schijfjes van, voor in de thee. „Dus nu heb ik een oplossing voor kanker gevonden”, zegt hij na een lange uiteenzetting. Het afgelopen jaar heeft hij zo’n twintig mensen behandeld tegen kanker met een zelf ontwikkelde lichttherapie. „Ik ben knetter. Ik kan alles, denk ik soms.”

Wim Huppes (62), opgeleid tot internist, is tien jaar geleden gediagnosticeerd met prostaatkanker, vertelt hij. Hij zegt dat zijn artsen hem drie maanden gaven, maar dat hij zichzelf door zijn eigen behandelingen in leven heeft gehouden. In de loop van de tijd is hij overtuigd geraakt van de genezende werking van verschillende middelen, die hij soms dan later weer verwierp. Zijn zelfbedachte werkwijzen test hij sinds 2008 op zichzelf en anderen uit. Zo spoot hij enige tijd patiënten in met de chemische stof reversine.

Zijn zelfbedachte werkwijzen test hij sinds 2008 op zichzelf en anderen uit

Huppes, een vriendelijke man met een brilletje, mag zich geen arts meer noemen. Het Medisch Tuchtcollege legde hem eind vorig jaar de zwaarst mogelijke maatregel op: zijn naam werd doorgehaald in het artsenregister. Lees het hele artikel verder in de NRC van zaterdag 9 september 2017 of online >>>>>>>

En hier het begin van het algemene artikel in de NRC onder de titel: Geschorste arts werkt verder als alternatieve genezer

Kwakzalverij

Alternatieve genezers zijn populair. Maar zij zijn een gevaar voor de veiligheid van patiënten, zegt de Inspectie. Die kan alleen reactief optreden.

Plaats een reactie ...

Reageer op "NRC publiceert twee artikelen over Wim Huppes die als arts is geschorst maar als alternatieve genezer patienten blijft behandelen met dubieuze lichttherapie"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Twee VU-hoogleraren hopen >> Alles draait om de patient >> Suiker doet tumoren groeien >> Veel Nederlands voedsel (47 >> Prostaatkankerpatienten weten >> Is bacteriofaag de oplossing >> Inspire2live lokt proefproces >> Immuuntherapie met DNA injectie >> Geen chemo of bestraling, >> NRC publiceert twee artikelen >>