3 april 2014: lees in verband met onderstaand artikel over de leugens op het KWF symposium, ook het artikel over Coen van Veenendaal en de besteding van de opbrengsten van Alp 'd HuZes  waarin Coen van Veenendaal heel duidelijk wordt gerehabiliteerd en de kwalijke rol van het KWF nog duidelijker aan het licht komt.

De uitzending van Nieuwsuur van 11 december 2013 is hier op uitzending gemist  te zien.

11 december 2013: of het komt door mijn mail van hieronder aan Twan Huys weet ik niet maar vanavond besteedt Nieuwsuur aandacht aan het KWF en hoe zij toezicht houden op lopende studies, met name die geïnitieerd zijn door geld via Alp d'HuZes verkregen. Lees op hun website: http://nieuwsuur.nl/onderwerp/585354-hoogoplopend-conflict-alpe-dhuzes-en-kwf.html  de inhoud van de uitzending maar ik ben bang dat de zwarte piet in de schoenen van Alp 'HuZes wordt geschoven. Ik weet uit betrouwbare bron wel beter. Het KWF sluist bijna alle donatie geld door naar door farmacie opgezette studies, bijna niets gaat naar voedingsstudies enz. Wel een eis van de mensen achter Alp d'HuZes.

Ik heb Nieuwsuur vanavond nog deze mail gestuurd:  

Beste Judith,
 
Interessant voor jullie uitzending van vanavond is dit eens te lezen. Ik heb deze mail aan jullie (Twan Huys) gestuurd deze week: https://kanker-actueel.nl/NL/open-vraag-aan-nieuwsuur-twan-huys-over-leugens-van-kwf-over-protonenbestraling-en-personalised-medicin-op-symposium-van-1-oktober-2013.html 
 
 
Met vriendelijke groeten, Kees Braam

3 december 2013: de open vraag spreekt voor zich neem ik aan:

Geachte Twan Huys, 2 oktober was u gespreksleider op het symposium van het KWF. Ik stelde een paar vragen, o.a. over protonen bestraling maar die werden zonder echt antwoord vakkundig gepareerd door de panelleden. Echter nu blijkt dat de geachte dames en heren oncologen simpel hebben gelogen dat zij niets afwisten van protenenbestraling, zie: https://kanker-actueel.nl/NL/protonenbestraling_een_overzicht_van_recente_ontwikkelingen_en_studies1.html  

Ook op mijn vragen over personalised medicin  is toen gelogen, vertelde een oncologe, (dr. ........) ook uit het panel, mij twee dagen later toen ik bij haar was met een kankerpatiënte. Zij gaf me complimenten voor mijn kennis van zaken en bood excuses aan voor de leugen. Ze zei o.a. : "We kunnen niet openlijk informatie geven want dan krijgen we teveel aanvragen en telefoontjes en de aanpak met personalised medicin is extreem duur in vergelijking met standaard aanpak."

Misschien kan Nieuwsuur hier toch eens aandacht aan geven, maar dan graag wat kritischer dan op het KWF symposium? 

Voor informatie over personalised medicin zie o.a.: https://kanker-actueel.nl/NL/personalised-medicin-immuuntherapeutische-behandelingen-en-middelen-gericht-op-receptoren-en-mutaties-en-anti-pd-programmed-death-algemene-informatie-over-stand-van-zaken.html

Met vriendelijke groeten, kees braam
webmaster www.kanker-actueel.nl


Plaats een reactie ...

2 Reacties op "Open vraag aan Nieuwsuur - Twan Huys over leugens van KWF over protonenbestraling en personalised medicin op symposium van 1 oktober 2013"

 • Hans :
  Ben een tijdje terug ook met de mensen van het KWF in discussie geweest, over de agressie van met name Kankerbehandeling. Wanneer je zelf met suggesties aankomt over onderzoeken cq. mildere behandeling deden ze alsof het niet begrepen en wilde men duidelijk niet op deze materie ingaan.
  Begrijpelijk dus dat ik zéker niet doneer aan deze wel heel commerciële instelling.
  Groet van Hans Schaap.
 • theo muller :
  Laten wij hopen dat Nieuwsuur vanavond stevig doorbijt en de handel en wandel van het Koningin Wilhelminafonds eens tot op de bodem uitzoekt.
  Het is gewoon een kwestie van het deksel van de beerput afhalen en dan stroomt die vanzelf over.
  Het zou mij niet verbazen als er ook bewijzen te vinden zijn van toch wel opmerkelijk nauwe banden met de industrie die onze chemische geneesmiddelen fabriceert, die overigens slechts zeer weinig genezen maar wel eindeloos behandelen tot heil van de fabrikantenportemonnaie.
  Veel dank aan Cees Braam voor zijn niet aflatende bemoeienissen in ook deze kwestie en waar wij als kankerpatient heel blij mee mogen zijn.

Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Leefstijlgeneeskunde – preventief >> Ashya King, kind met een hersentumor >> Voeding - Red-dieet zorgt >> Openbaar Ministerie (OM) >> Zorginstituut eist inzage >> Molucuul dat ziekte van Huntington >> NRC publiceert twee artikelen >> Twee VU-hoogleraren hopen >> Alles draait om de patient >> Suiker doet tumoren groeien >>