30 april 2016: Bron: Stop Smoking

Onderstaand bericht hoeft geen nadere toelichting denk ik. Anne Marie kreeg longkanker door het roken en realiseerde zich dat zij bewust verslaafd is gemaakt aan het roken. Om haar kinderen maar ook alle andere kinderen over de hele wereld te beschermen voor deze verslaving heeft zij een proces aangespannen tegen de tabaksindustrie. En vraagt uw steun. Klik op de links in de teksten om Anne Marie te ondersteunen of meer informatie te verkrijgen. Onderaan introductietekst een oproep van longarts Wanda de Kanter om Anne Marie te steunen.

Anne Marie

Ik ben Anne Marie van Veen (43), moeder van vier fantastische kinderen en vrouw van Rob. In 2014 kreeg ik te horen dat ik uitgezaaide longkanker heb. Ik heb 24 jaar lang gerookt en begon net als de meeste rokers toen ik een tiener was. Verschillende keren probeerde ik te stoppen. Dat lukte niet. Steeds opnieuw werd ik verleid opnieuw te beginnen.

Door de film De Vervangers ontdekte ik dat ik als kind met opzet verslaafd was gemaakt. De tabaksindustrie doet zijn uiterste best om jongeren verslaafd aan tabak te krijgen. Ze noemen kinderen replacement smokers, zij moeten de plaats innemen van dode rokers. Dat laat ik met mijn kinderen niet gebeuren. De tabaksindustrie heeft mij al kapot gemaakt. Van mijn kinderen blijven ze af.

Meer lezen over mijn persoonlijke belevenissen? Lees hier mijn blog.

Lieve vriend, kennis of collega,

Donderdagavond 28-4-2016 was Anne Marie van Veen, een patiente van 43 jaar met longkanker, bij Humberto Tan- RTL late night.  Samen met haar strafrechtadvocaat Ficq vraagt zij zoveel mogelijk ondersteuning om de mogelijkheid van een strafzaak tegen de tabaksindustrie te analyseren.

Klik hier voor de uitzending (vanaf de 20ste minuut)

Anne Marie wil niet dat haar kinderen, als zij is overleden, haar moeten vervangen, dankzij de tactieken van de tabaksindustrie die kinderen verleidt door toevoegingen en bewerkingen de sigaret zo verslavend mogelijk te maken.

Met ingrediënten die de natuurlijke hoestreflex dempen, zet zij alle technieken in om de extreem verslavende stof nicotine in het brein te parachuteren. Een multinational die de beste biochemici, psychologen en marketeers in huis heeft met maar 1 doel, kinderen zo jong mogelijk aan zich te binden. De sigaret: deadly by design, niets is aan het toeval overgelaten.

De documentaire, De Vervangers, was voor Anne Marie de aanleiding om stappen te zetten. Op 31 mei is het Wereld Niet Roken dag en om zoveel mogelijk mensen te attenderen op deze bijzondere documentaire kan je via deze link mensen een reminder sturen.

Ga naar de website www.sickofsmoking.nl
Laat je stem achter en steun Anne Marie (groene button rechtsboven aan).
Indien je gezicht wil geven aan deze actie dan kan je je foto uploaden en een tekst achterlaten op de website.

Deel dit bericht met je netwerk, via social media en email.

Heel veel dank

Wanda de Kanter
longarts


Plaats een reactie ...

Reageer op "Red onze kinderen: stop de tabaksindustrie! Doe mee en ondersteun Anne Marie die door roken kanker kreeg en haar kinderen en alle andere kinderen daartegen wil beschermen."


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Tisotumab vedotin plus chemo >> Immuuntherapie met aminozuren, >> Leefstijlcoach wordt vanaf >> De wetenschap achter de verbanning >> Je geld of mijn leven van >> Hoe pembrolizumab, een nederlands >> Interview met longarts Ben >> Peperdure pillen, VPRO Tegenlicht >> Anders kijken naar kanker >> Hartfalen lijkt ook verhoogd >>