20 november 2012: ik heb in onderstaand artikel aantal zaken toegevoegd of veranderd.

Helaas lijkt slokdarmkanker erg moeilijk te behandelen tot nu toe. Moeilijk ook omdat operaties vaak zulke vergaande gevolgen heeft voor eten, drinken en praten en aangezicht. Toch lijkt gezonde voeding en aanvullende suppletie wel enig effect te kunnen hebben op het verminderen van de bijwerkingen van bv,. bestralen en/of chemo. Ook ik was naast mijn kanker in goede conditie (zie hier mijn volledige verhaal) en heb dat nog proberen te stabiliseren met het volgen van het Houtsmullerdieet en aanvullende vitamines en mineralen. Wellicht dat daarom de chemo en bestraling daarna zo goed bij me aansloeg. Iemand met slokdarmkanker zou dus naast zijn chemo en bestralen een dieet kunnen gaan volgen en extra suppletie nemen, maar daarvoor zal u wel een orthomoleculaire arts moeten raadplegen: adressen van artsen staan op deze pagina. Dokter Valstar was mijn behandelend arts maar anderen van de lijst weten ook erg veel. Tegenwoordig is hyperthermie naast chemo en bestraling ook een veelgebruikte optie en ik hoor van patiënten regelmatig dat zij echt profijt hebben van deze aanvullende behandeling. Via zorgloketduitsland kunt u wellciht daarvoor toestemming en vergoeding krijgen

Lees ook eens de informatie over PSK en Ukrain . Deze twee middelen zouden wel eens goed kunnen werken als aanvulling bij een behandeling van ook slokdarmkanker. A 6-year-survival case of esophageal adenosquamous cancer with liver metastases cured by multidisciplinary therapy.   is het abstract van het medische rapport van een patiënt die met hulp van extracten van medicinale paddestoelen aanvullend op lokale chemospoelingen van zijn lever zijn uitgezaaide slokdarmkanker uiteindelijk overwon. Het volledige studierapport van de aanpak van deze man is helaas alleen in het Japans te verkrijgen.

Stel dat de chemo ervoor zorgt dat de tumoren slinken dan kan en zal er bestraling - radiotherapie daarna worden voorgesteld in de hoop daarmee veel kanker weg te kunnen halen. Als laatste zou dan alsnog een veel kleinere operatie kunnen worden uitgevoerd, hoewel ziekenhuizen bang zijn te opereren in bestraald gebied. Maar bij mij is dat wel goed uitgepakt, hoewel pas een jaar later en ik via het dieet en suppletie mijn immuunsysteem en conditie erg goed had opgebouwd. Maar ik was eerder uit het ziekenhuis dan welke andere patiënt met dezelfde operatie als die ik kreeg.

Opereren met PDT - Photo Dynamische Therapie of zelfs met RFA - Radio Frequency Ablation of Nanoknife - IRE zou ook nog een optie zijn, maar wordt in Nederland nog niet vaak toegepast bij slokdarmkanker. Wel in Duitsland. Maar uw oncoloog zal daar beslist meer over weten.

Verder zou u dus over kunnen stappen op het Houtsmullerdieet met de nadruk op een fles melkzuurgefermenteerde groentesap (wortel, gemengd en/of bieten, wissel een beetje af is gemakkelijker aan te wennen) per dag. Weinig of geen vet eten, bakken in olijfolie, Het Budwigpapje (kwark met lijnzaad) elke morgen met als extra een vitamine E-400 capsule en een multivitamine voordat u bij de ortho-arts komt die u w.s. nog veel meer zal voorschrijven. Dit is wel duur en wordt veelal niet vergoed. Sommige dingen wel maar bespreek dat met uw ortho-arts. Eet geen rood vlees, liever helemaal geen vlees en twee/drie keer per week vette vis (zalm, makreel, haring enz.) Neem drie keer dag een eetlepel levertraan (ik weet het het is vies maar dit zijn omega -3vetzuren die anti-oxidante werking hebben). Drie stuks fruit per dag (bessen , aardbeien, ananas, mango, papaya zijn erg goed, maar ook appels, niet schillen en citrusvruchten zijn ook goed. Grapefruit en citroenen magen wel uitgeperst worden gedronken, verder geen fruitsappen wegens teveel aan suiker , absoluut geen suiker in welke vorm dan ook, en probeer eens een maand extra melkzuurbacteriën in te nemen (probiotica heet dat) wel in poedervorm, in elke reformzaak te verkrijgen. Niet in capsulevorm want dan worden de bacteriën in het maagzuur gedood voordat ze in het bloed worden opgenomen. deze melkzuurbacteriën herstellen zoveel mogelijk de darmflora en er lopen trials die aantonen dat deze probiotica een gunstig effect hebben op mensen met darmkanker. Maar is nog niet afgesloten en is dus officieel nog niet als medicijn geregistreerd. Probiotica is nu gewoon zonder artsenrecept overal verkrijgbaar. 
Ook dagelijks een aspirine heeft bewezen remmend te kunnen werken op uitzaaiïngen en groei van slokdarmkanker.

Verhalen van mensen met goede ervaringen met dieet en suppletie staan op pagina uw verhaal: Met heel veel verschillende kankersoorten, dus het zegt toch wel iets om gezond te gaan eten en suppletie te gaan gebruiken. Helaas ontbreekt nog echt wetenschappelijk bewijs. Hoewel voor sommige middelen er die wel zijn zie onderzoek en voeding en literatuurlijst. Dit is misschien interessant voor uw oncoloog, Print het uit en neem het mee naar uw oncoloog.

Op de website van clinicaltrials.gov staan alle wereldwijd aangemelde lopende studies met slokdarmkanker, ook waarbij niet toxische middelen of behandelingen zijn betrokken geregistreerd. Zoek in deze database naar voor u relevante studies bij slokdarmkanker


Plaats een reactie ...

Reageer op "Slokdarmkanker en dieet en voedingssuppletie, wat kunnen deze bijdragen."


Gerelateerde artikelen