20 februari 2018: Bron de Volkskrant

Het Zorginstituut eist inzage in de kosten van nieuwe dure medicijnen. Zo lang er geen duidelijkheid en transparantie wordt gegeven zullen bepaalde dure medicijnen niet worden opgenomen in de basisverzekering. Zo stelt het Zorginstituut in een vraaggesprek met de Volkskrant. (Klik op de titel onder de foto)

Irène Mols (38) heeft cystic fibrose (taaislijmziekte), maar kan dankzij het kostbare medicijn Orkambi weer sporten. Orkambi dreigde niet te worden vergoed omdat de fabrikant er 170 duizend euro per patiënt per jaar voor vroeg, maar na langdurige prijsonderhandelingen stemde het bedrijf vier maanden geleden in met een prijsverlaging.
Irène Mols (38) heeft cystic fibrose (taaislijmziekte), maar kan dankzij het kostbare medicijn Orkambi weer sporten. Orkambi dreigde niet te worden vergoed omdat de fabrikant er 170 duizend euro per patiënt per jaar voor vroeg, maar na langdurige prijsonderhandelingen stemde het bedrijf vier maanden geleden in met een prijsverlaging. © Marcel van den Bergh / de Volkskrant

Dure medicijnen, maar niemand weet waarom: het Zorginstituut is er klaar mee

'Farmabedrijven hebben een grens overschreden'

De torenhoge prijzen die farmaceuten vragen voor sommige medicijnen leiden tot verontwaardiging bij het Zorginstituut, dat adviseert over opname in het basispakket. Het is tijd voor openheid van zaken.


Plaats een reactie ...

Reageer op "Zorginstituut eist inzage in opbouw kosten van nieuwe dure medicijnen voor deze worden opgenomen in basisverzekering."


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Interview met longarts Ben >> Peperdure pillen, VPRO Tegenlicht >> Anders kijken naar kanker >> Hartfalen lijkt ook verhoogd >> Nederlandse oncologie zit >> Deze 11 studies worden mogelijk >> Archief nieuwsberichten over >> Skepsis bijna blut door rechtszaak >> Is bacteriofaag de oplossing >> Leefstijlgeneeskunde – preventief >>