Vitamine B6 voorkomt darmkanker, vooral bij vrouwen die veel alcohol drinken, blijkt uit grote langjarige Zweedse studie.

31 mei 2011: zie ook de nieuwste bevindingen van het WCRF over de relatie tussen leefstijl en voeding en het risico op (darm) kanker.  Klik hier voor nieuwste studiegegevens

Actuele ontwikkelingen over therapeutische behandelingen van darmkankers zijn te lezen onder kankersoorten-darmkankers

Hoge waarden van vitamine B6 geeft 25% minder risico op krijgen van darmkanker in vergelijking met laagste waarden en geeft vooral bij vrouwen die regelmatig alcohol drinken een nog grotere bescherming. Dit alles bljikt uti een grote Zweedse...



Lees verder ...

Rood vlees en bewerkt vlees vergroot kans op maag- en darmkanker en spijsverteringskanker met 35 procent. Aldus grote epidemologische Europese studie onder 500.000 volwassenen over periode van 10 jaar.

  • Voeding en voedingsstoffen en effect bij darmkanker: Rood vlees en bewerkt vlees vergroot kans op maag- en darmkanker en spijsverteringskanker met 35% , aldus grote epidemologische Europese studie onder 500.000 volwassenen over periode van 10 jaar. Zie onder preventie van kanker en dan onder darmkanker in alfabetische lijst
  •  

    Algemeen Alsnog stoppen met roken kan longkankerpatienten significant levensverlenging geven.

    30 januari 2010: Bron: BMJ. 2010 Jan 21;340:b5569. doi: 10.1136/bmj.b5569

    Longkankerpatienten die na de diagnose longkanker stopten met roken verlengden daarmee hun leven significant. Uit een grote meta analyse van alle gerandomiseerde studies die gedaan zijn naar het effect van roken op longkanker bleek dat het effect van roken zeer groot is op de prognose van longkanker.  De overleving na 5 jaar verdubbelde nagenoeg bij de lomngkankerpatienten die stopten met roken in vergelijking met de patienten...

    Lees verder ...

    Vitamines C, E en beta caroteen - naast chemo - paclitaxel en carboplatin - geeft meer complete remissies en langere overleving dan chemokuren alleen bij patiënten met niet-klein-cellige longkanker

    29 maart 2005: Bron: J Am Coll Nutr. 2005 Feb;24(1):16-21.

    Chemotherapie met aanvullend hoge dosis van bepaald aantal voedingsupplementen - vitamines C, E en beta caroteen - tegenover alleen chemotherapie - paclitaxel en carboplatin - voor patiënten met niet-klein-cellige longkanker geeft geen meer responses, maar wel meer complete remissies en meer patiënten met twee jaars overleving voor supplementen groep. Hier een zo goed als letterlijke vertaling van de resultaten uit deze kleine gerandomiseerde studie:

    RESULTATEN:...





    Lees verder ...