Videofilm (Deutsch): Pauline de Graaf: Überlebende eines im ganzen Körper metastasierten Rezidiv eines nicht hormonsensitiven Brustkrebses (4. Grades) mit die dendritische Zelltherapie und Hyperthermie in des Medical Center Cologne. Video d.d. 25-06-200

Videofilme  (Deutsch)

To watch the videofilms download Flash: 

Pauline de Graaf: Überlebende eines im ganzen Körper metastasierten Rezidiv eines nicht hormonsensitiven Brustkrebses (4. Grades) mit die dendritische Zelltherapie und Hyperthermie in des Medical Center Cologne: (rechtsunten kann mann auch das volles Bild anclicken) Hier die Video: [streaming=Pauline_DE.flv]

Regelmatig noten eten verlaagt de kans om te overlijden aan een hart- of vaatziekte met 29 procent of aan kanker met 11% in vergelijking met mensen die weinig tot geen noten eten

21 november 2013: Bron: New England Journal of Medicine, november 2013

Regelmatig noten eten verlaagt de kans om te overlijden aan een hart- of vaatziekte met 29% of aan kanker met 11% in vergelijking met mensen die weinig tot geen noten eten.

Dit blijkt uit een observatie studie onder 76.464 vrouwen gevolgd in de Nurses 'Health Study (periode 1980 - 2010) en 42.498 mannen uit de Health Professionals Follow - up Study ( periode 1986-2010 ). Deelnemers met een...



Lees verder ...

Chemosaturatie - lokale behandelingen met melphalan bij levertumoren ontstaan vanuit een melanoom of andere vormen van kanker komt beschikbaar in Nederland

15 november 2013: in Engeland wordt al langer gewerkt met chemosaturatie en klik op de volgende link voor een interview met een oncoloog die uitlegt wat chemosaturatie is en wat de voordelen zijn. http://ecancer.org/video/2397/chemosaturation-therapy-for-hepatocellular-carcinoma.php

Verderop in dit artikel staan meer links naar video's over chemosaturatie, o.a. naar dr. Alex Vahrmeijer 

14 oktober 2013: In het LUMC start een fase II studie met chemosaturatie voor levertumoren ontstaan vanuit een oogmelanoom. U kunt het studieprotocol inzien als u klikt op de volgende link: Phase II...

Lees verder ...

Foliumzuur en darmkanker: Tekort aan foliumzuur mede oorzaak darmkanker

14 november 2013: Piet wees me op enkele taalfouten in onderstaand artikel uit 2001 die ik gecorrigeerd heb. Maar tegelijkertijd lees eens de invloed op DNA veranderingen van foliumzuur bij met name mensen die een hoog risico hebben op darmkanker: Altered folate availability modifies the molecular environment of the human colorectum: implications for colorectal carcinogenesis

Ik was afgelopen week in Brussel op een congres over biomarkers bij kanker en daar heb ik zoveel gehoord en gelezen dat echt...

Lees verder ...

Folinic Acid vorm van foliumzuur als aanvulling voor geopereerde darmkankerpatiënten stadium IIb en III vergroot ziektevrije 5 jaars overleving met 9,9 procent en overall overleving met 11,3 procent dan zonder foliumzuur als aanvulling

2 juni 2012: Als u hier klikt kunt u het volledige studie rapport van onderstaande studie gratis inzien. Onderaan dit artikel is een referentielijst toegevoegd.

5 september 2005: Bron; Ann Surg. 2005 Aug;242(2):178-87.

Wanneer darmkankerpatiënten geopereerd zijn en daarna als behandeling 5-FU plus levamisole plus aanvullend Folinic Acid - vorm van foliumzuur krijgen hebben ze 9,5% langere ziektevrije tijd en 11,3 % meer overleeft de darmkanker dan zonder folinic acid als aanvulling. Wanneer echter aan...



Lees verder ...

Hele granen en vezels hebben invloed op de agressiviteit van prostaatkanker (Gleason score) ongeacht ras of afkomst.

14 november 2013: Bron: Prostate Cancer. 2012; 2012: 323296

Hele granen en vezels hebben invloed op de agressiviteit van prostaatkanker (Gleason score) ongeacht ras of afkomst. Mannen die een voedselpatroon volgen met veel hele granen en veel vezels heeft, als hij dan toch prostaatkanker krijgt, minder kans op een agressieve vorm van prostaatkanker. Dit geldt voor alle mannen ongeacht ras en afkomst.

Dit blijkt uit een vergelijkende studie bij totaal 1923 mannen verdeeld over twee groepen. 1 groep...



Lees verder ...

Voedingspatroon met veel verzadigde vetten en suiker die ontstekingen kunnen veroorzaken vergroten kans op vormen van spijsverteringskanker en vergroten kans daaraan te overlijden met 53 procent

14 november 2013: Bron: AICR congres - Bethesda 2013

Een voedingspatroon met voedingstoffen die voeding geven aan chronische ontstekingen en deze daarmee stimuleren veroorzaken 4x zo vaak vormen van spijsverteringskanker (slokdarmkanker, maagkanker, darmkanker) en geeft 53% meer kans daaraan te overlijden in vergelijking met een voedingspatroon met voedingstoffen die juist ontstekingsreacties verminderen. Dit blijkt uit een studie uitgevoerd bij 10.525 mannen en vrouwen en was onderdeel van de Aerobics Center Longitudinal Study. In deze deelstudie werden de deelnemers...

Lees verder ...

Zout, suiker, vet: hoe de voedselindustrie ons in zijn greep houdt. Auteur Michael Moss

Maandag 11 november 2013 stond er over onderstaand boek een interview met de auteur Michael Moss in de Volkskrant. En afgelopen week stelde een Engelse werkgroep voor om 20% extra belasting te heffen op alle suikerhoudende dranken en voedingstoffen. Zij hebben berekend dat dit 180.000 mensen behoedt voor obesitas met grote gevolgen voor de kosten van de gezondheidszorg. Zie: http://www.bmj.com/content/347/bmj.f6189

U kunt het boek: zout, suiker, vet van auteur Michael Moss bestellen door op de cover van het boek te klikken:

...

Lees verder ...

Bijwerkingen zoals huidirritaties en acne achtige plekken blijken juist een goed effect van Tarceva en Iressa aan te tonen

Aan dit artikel is enkele uren gewerkt. Opzoeken, vertalen, plaatsen enz. Als u ons wilt ondersteunen dan kan dat via een al of niet anonieme donatie. Elk bedrag is welkom hoe klein ook. Klik hier als u ons wilt helpen kanker-actueel online te houden. Wij zijn een ANBI organisatie dus uw donatie is in principe aftrekbaar voor de belasting.

30 juli 2012: Bron: Lungcancer

Wanneer patiënten die Tarceva - erlotinib of Iressa - gefitinib krijgen om hun longkanker...

Lees verder ...