Tofuspiesjes

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld. 
 

(vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen)

Ingrediënten: tofuspiesjes
 

  • 1 1/2 blok tofu (à 375 g liefst biologisch)
  • 1 theelepel knoflookpuree (potje, Go-Tan)
  • 5 eetlepels Tamari of Shoyu
  • 1 dl medium dry sherry
  • 2...





Lees verder ...

Tomaten gevuld met tonijngehakt

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld. 
 

Ingrediënten: gevulde tomaten met tonijngehakt

  • Olijfolie met klontje boter voor bakken (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 8-12 middelgrote tomaten
  • tamari of shoyu
  • twee blikjes tonijn op olijfolie of naturel
  • eetlepel Italiaanse gedroogde kruiden (mag ook verse kruiden zijn natuurlijk)
  • 15-20 gehalveerde olijven (groen en zwart)
  • ...


Lees verder ...

Tahoe met veel groenten en zilvervliesrijst

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld. 
Recept uit Wegen en Afwegen

Ingrediënten: Tahoe met veel groenten
 

  • Zilvervliesrijst voor 4 personen
  • 250 gram tahoe
  • veel groenten zoals:
  • 2 winterwortels of bosje bospeen
  • twee stuks prei
  • 1 paprika
  • 2 uien
  • 2 tomaten
  • handjevol taugè
  • 3 teentjes knoflook
  • ...





Lees verder ...

Tofu-groentenschotel met peer en pasta

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld. 
 

Ingrediënten Italiaanse ovenschotel met peer

  • Farfalle, een strikjes pasta voor vier personen
  • olijfolie extra vierge (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 2 rode paprika's
  • 3 rijpe peren in blokjes gesneden
  • 100 gram jonge geraspte kaas
  • 2 uien fijn gesnipperd
  • 250 gram tofugehakt
  • 2 fijngeperste knoflookteentjes
  • ...



Lees verder ...

Thai Pad voor 2 personen.

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld. 
 

Pad Thai (uit ons kookboek De Kok en de Kanker)  

Pad Thai voor 2 personen:
Ingrediënten:
  • rijstnoedels
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels water3 eetlepels rijstazijn
  • 1/2 eetlepel honing
  • scheutje limoensap
  • mespuntje paprikapoeder
  • mespuntje cayennepeper
  • 150 gram taugè
  • 1/3 van blok tofu, in kleine blokjes...


Lees verder ...

Spruitjes ovenschotel

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: spruitjesovenschotel

  • 1 kg. spruitjes
  • 6 eieren
  • 4 eetlepels melk
  • 250 gr. champignons of Shii-take
  • olijfolie Bereiding:
    Maak de spruiten schoon en kook ze in ruim water beetgaar. Bak de champignons in de olijfolie
    Scheidt eieren en klop de eiwitten stijf. Klop de...



Lees verder ...

Saladewrap met warme ananas als toetje

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld

Ingrediënten saladewrap met warme ananas :

 

  • Olijfolie extra vierge (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 1 eetlepel kruidenazijn
  • 4 eetlepels magere kwark
  • 6 eetlepels grof geknipt bieslook
  • 250 gram worteltjes, in dunne plakjes gesneden
  • 4 vastkokende aardappels...



Lees verder ...

Spinaziepizzaatjes met geitenkaas

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.


Ingrediënten Minipizza met spinazie en geitenkaas

  • Vier Swarmabroodjes, over lengte door midden gesneden (twee per persoon dus) (Mag ook gewoon sneden meergranenbrood zijn als je persè geen witbrood wilt gebruiken)
  • Olijfolie extra vierge (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 400 gram verse spinazie
  • 150 gram...



Lees verder ...

Spinazietaart

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld. In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld

Ingrediënten Italiaanse spinazietaart:
 

  • 1 pakje bladerdeeg (roomboter)
  • olijfolie
  • 2 uien fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 250 gram champignons (liefst biologisch)
  • 250 gram feta
  • 1 pakje bladspinazie (diepvries) of 750 gram...




Lees verder ...

Spinazie met maccaroni

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld. 
 

Ingrediënten: Volkorenmacaroni met spinaziesaus

  • Olijfolie met klontje boter voor bakken (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • Vol.korenmacaroni voor vier personen
  • Verse spinazie voor vier personen (750 gram tot een kilo)
  • Crème fraiche (125 cl.)
  • Pakje diepvriesdoperwten
  • 1 ui kleingesneden
  • twee teentjes knoflook fijngeperst
  • grofgemalen Parmezaanse...



Lees verder ...