Worteltjestaart

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Aangepast naar een recept uit Smaakmakend

Ingrediënten: worteltjestaart
 

  • 50 gram roomboter zonder zout 
  • 100 gram oersuiker als u het niet anders wilt, kan ook zonder, is beter
  • 250 gram wortel geraspt
  • 2 eieren
  • 1 theelepel wijnsteenbakpoeder (in...






Lees verder ...

Wraptortilla's met warme ananas na

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten:

  • Olijfolie met een klontje roomboter voor het bakken (Zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • Drie paprika's kleingesneden
  • Drie eetlepels chilisaus (uit potje)
  • 150 gram gemengde sla
  • 4 grote wrap-tortilla's
  • bekertje zure room
  • eventueel kleingesneden kalkoenfilet of tofugehakt
  • bosje kleingesneden bieslook
  • Extra: handjevol cherrytomaatjes.
  • ...




Lees verder ...

Witlof met paprikasaus

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: gepocheerde eieren met paprikasaus en witlof
 

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 1 prei
  • 2 rode paprika's, 1 groene paprika
  • eetlepel Italiaanse gedroogde kruiden
  • 6 dl. groentebouillon
  • 2 eetlepels crème fraiche
  • tamari of shoyu
  • 4 eieren
  • ...




Lees verder ...

Venkel-perentaart

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld. 
 
Ingrediënten venkel-peren taart:
 

  • pakje roomboterbladerdeeg
  • 300 gram knolvenkel
  • 75 gram walnoten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 gram handperen
  • 1 eetlepel tarwebloem
  • 3 eieren
  • 2 dl. Zure room

Bereiding:
Venkel wassen, groen afknippen en in blokjes snijden
In olie bakken...







Lees verder ...

Vegetarische curry

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld. 
 

Ingrediënten: vegetarische curry

  • 125 gr. sperciebonen
  • 250 gr. pastinaken in blokjes
  • 125 gr. champignons gehalveerd
  • 400 gr. linzen uit blik en uitgelekt
  • 1 klein blikje kokosmelk
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook fijngeperst
  • 1 groene peper
  • 2 theel. gemberpoeder
  • 2...



Lees verder ...

Uientaart

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld. Met dank aan Karina die me dit recept toestuurde

Gebruik bij voorkeur biologische producten

Ingrediënten: uientaart
 

  • 1 kg. uien (biologisch) 
  • 2 dl. sojamelk 
  • 1/2 theelepel zout   
  • 250 gram tofu in blokjes gesneden of sojagehakt   
  • versgemalen peper 
  • 2 eetlepels verse basilicum. Grof gescheurd
  • 3 eetlepels verse bieslook fijn gehakt 
  • ...


Lees verder ...

Tortillataart

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten tortillataart
 

  • 2 blikken chilibonen
  • 1 rijpe avocado
  • 1 pak tarwe tortillas
  • tamari of shoyu
  • olijfolie extra vierge (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 1 bekertje zure room (125 ml)
  • 1 zakje geraspte jonge kaas (100 gram)
  • 2 uien gesneden
  • 3 knoflookteentjes fijngeperst
  • 1 rood pepertje...


Lees verder ...

Tofu-groentenschotel met spaghetti

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld. 

Ingrediënten tofuschotel uit de wok of wadjan met spaghetti:
 

  • Drie eetlepels olijfolie
  • 2 uien
  • 500 gram savoiekool
  • 2 rode paprika's
  • 250 gram champignons (biologisch) of nog beter Shii-take
  • Tofublokjes 250 gram (ongekruid)
  • Verse gember (ongeveer 2 cm in schijfjes gesneden)
  • Theelepel...




Lees verder ...

Tomatentaart met broccoli

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld. 

Ingrediënten: Franse tomatentaart broccoli

  • Olijfolie met klontje boter voor bakken (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • Pakje roomboter bladerdeeg
  • 16-20 middelgrote rijpe tomaten
  • paar takjes verse basilicum en verse oregano
  • eetlepel honing
  • 8 fijngeperste knoflookteentjes
  • tamari of shoyu en snufje versgemalen peper
  • ½ citroen fijngesneden
  • 12 zwarte olijven...

Lees verder ...

Taco's met vegetarische vulling

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld. 
 



Ingrediënten: snelle vegetarische tacoos (aangepast naar een recept van Alma Huisken)

  • 1 grote pot nierboontjes
  • 1 grote rode paprika
  • 1 potje mais
  • tamari of shoyu
  • rode tabasco
  • 1 struik andijvie
  • sap van acht sinaasappels 
  • olijfolie (extra vierge, zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • ...




Lees verder ...