Sojabonen met gebakken appels

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld. 
 

Ingrediënten: sojabonenschotel met gebakken appels

  • 500 gram sojabonen
  • olijfolie met klontje roomboter om te bakken (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 2 teentjes fijngehakte knoflook
  • 1 gesnipperde ui
  • 500 gram schoongemaakte gemengde groenten. Maak drie keuzes (of meer) uit: bv. prei, wortel, groene kool,...



Lees verder ...

Spinazie met oesters

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld. 
 

 Ingrediënten: Oesters op een bedje van spinazie

  • 250 gram zongedroogde tomaten (bij Turkse- of Marokkaanse winkels goed en goedkoop)
  • olijfolie
  • handjevol pijnboompitten
  • 2 citroenen
  • 12 oesters
  • 400 gram spinazie (vers als het kan)

Bereiding:
Tomaten weken en in stukjes...





Lees verder ...

Rijstschotel met tropische vruchten

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
 
Ingrediënten: Rijstschotel met tropische vruchten
 

  • Wilde rijst  voor vier personen
  • 1 rode paprika
  • 1 rijpe mango
  • 1 rijpe banaan
  • 6 bosuitjes
  • 1 citroen en 1 limoen
  • 2 teentjes knoflook fijngeperst
  • 3 gemberbolletjes
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 200 gram cashewnoten
  • paar takjes verse koriander
  • 2...




Lees verder ...

Roerbakgroenten met tofulasagna

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld. In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld Voor twee personen

Ingrediënten: tofulasagna met roergebakken groenten
 





Lees verder ...

Roerbakgroenten in broodvorm

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld. 
 

 Ingrediënten: Roerbakgroenten in broodvorm
 

  • 300 gram spruitjes (klein)
  • tamari of shoyu
  • olijfolie
  • 1 rode en 1 gele paprika in stukken gesneden
  • 4 tomaten in stukjes gesneden
  • 1 ui fijngehakt
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 2 eetlepels appelsap met citroensap gemengd (4:1)
  • 8-10 sneetjes...



Lees verder ...

Roerbakgroenten met cashewnoten en tarly

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld

Ingrediënten Indiase groentenschotel
 

  • 1 pak Tarly
  • olijfolie extra vierge (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 500 gram gesneden gemengde groenten, bv. broccoli, witte kool, paksoi, paprika, ui, knoflook, sugarsnaps...


Lees verder ...

Roerbakgroenten met tarly

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld. 
 Ingrediënten Tarly (voorgekookte tarwe) met roergebakken groenten en noten:

  • 500 gram voorgekookte tarwe (Tarly)
  • 50 gram ongezouten pistachenoten
  • 50 gram ongezouten cashewnoten
  • 250 gram peultjes
  • 2 paprika (groen en rood)
  • 2 courgette's
  • 5-7 bosuitjes
  • zakje verse basilicum (100 gram)
  • olijfolie
  • tamari of shoyu
  • ...



Lees verder ...

Rodekool stampot met appeltjes en kruiden

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.



Ingrediënten: stampot van rode kool met appeltjes en kruiden (aangepast naar een recept van Alma Huisken)

 

  • 1 rode kool
  • Twee goudrenetten, in kleine stukjes gesnipperd
  • 1 eetlepel ongezwavelde rozijnen
  • 1 wijnglas appelazijn
  • 1 wijnglas...







Lees verder ...

Ratatouille met roerei

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
 

Ingrediënten roerei met ratatouille:
 

  • 2 paprika's
  • 1 grote courgette of tgwee kleine
  • 2 aubergines (middelmaat)
  • 4 tomaten
  • 5 eieren
  • 5 eetlepels magere melk
  • paprikapoeder
  • tamari of shoyu
  • olijfolie
  • 3 theelepels Italiaanse kruiden (gedroogd of op olie)
  • 4 eetlepels geraspte...





Lees verder ...

Roerbakschotel met tofu

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld. In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld

Ingrediënten Roerbakschotel met tofu, champignons, paksoi en taugé 

Nodig voor twee:
- 2 tenen knoflook
- 2 cm. verse gemberwortel
- 1 flinke ui
- 1...










Lees verder ...