Peultjes met Tempè Goreng

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld. 

Ingrediënten Tempè Goreng met peultjes voor twee personen

  • Zilvervliesrijst voor 2 personen
  • Tamari of shoyu
  • 1 eetlepel gezuiverde tamarinde (Toko) of 1 eetlepel citroensap
  • ½ blok tempè, in blokjes gesneden van 11/2 cm.
  • ½ blok tahoe in blokjes van 1/12 cm....




Lees verder ...

Pompoen met paddestoelen en jeneverbessen

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten kruidige pompoen met paddestoelen: Aangepast naar een recept van Alma Huisken (AD)
 
  • 1 grote oranje pompoen (ca. 1 kg.)
  • 10 jeneverbessen, fijngemalen en 16 jeneverbessen, plat geplet met een zwaar...


Lees verder ...

Paprika's gevuld met geitenkaas

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld. Bewerkt van AH recept.

Ingrediënten: Gevulde paprika met geitenkaas (voor twee personen)

  • 300 gram aardappels (liefst biologisch)
  • 2 rode paprika's
  • 3 bosuitjes
  • olijfolie (extra vierge, zie uitgangspunten Houtsmullerdieet
  • 8 zwarte olijven zonder pit
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • bakje tomaten tapenade (makkelijk ook...




Lees verder ...

Paksoi pakketjes

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld. 
 

Ingrediënten: paksoipakketjes

  • 2 struiken paksoi
  • 2 sjalotjes gesipperd
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • olijfolie (extra vierge, zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 3 cm. gemberwortel geschild en geraspt
  • 200 gram basmatirijst (mag ook zilvervliesrijst zijn, is voedzamer in principe)
  • 6 dl. kruidenbouillon van 1 tablet...



Lees verder ...

Pompoen met couscous

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

 

Ingrediënten: Couscous met pompoen

  • 25 gram blanke amandelen 
  • 150 gram couscous 
  • Olijfolie (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 200 gram pompoen in blokjes 
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel rozemarijn 
  • 1 dl. groentenbouillon (zelfgemaakt of een blokje)
  • 1/2  eetlepel sesampasta (tahin)
  • 225 gram paddestoelen (champignons, shii-take, en/of nog...



Lees verder ...

Preistampot met gebakken ananas na

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten:
preistampot met gebakken ananas
 

  • 4-8 zongedroogde tomaten (bij Turkse- of Marokkaanse winkels goed en niet duur)
  • 1 kg. Aardappels (biologisch)
  • 500 gram gesneden en schoongemaakte prei
  • ½ zakje verse peterselie
  • 1 beker creme fraiche (125 ml.)
  • snufje nootmuskaat en...





Lees verder ...

Paprika's gevuld met geitenkaas en ansjovis

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
 

Ingredienten: paprika's gevuld met geitenkaas en ansjovis

  •  
      • 150 gram verse geitenkaas
      • 1 blikje ansjovisfilets
      • ½ zakje verse koriander
      • 4 kleine paprika's
      • wat verse sla-melange
      •  
    •  
    • Bereiding:
      Geitenkaas boven kom verkruimelen
      Ansjovis uit...





Lees verder ...

Paddestoelen risotto

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: paddestoelenrisotto

  • 500 gr. gemengde paddenstoelen
  • (Grotchampignons, shi-take, platte champignons, weidechampignons enz.), in plakjes.
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
  • 1 ui, fijngehakt.
  • 175 arborio- of andere kort korrelige rijst.
  • 1...



Lees verder ...

Prei in wrapper met avocadosaus

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld. 
 

Aangepast naar een recept uit het tijdschrift Sla

Ingrediënten wrapper met prei en avocadosaus:
 

  • 2 rijpe avocados, geschild
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geperst
  • tamari of shoyu
  • 6 rijpe tomaten, in stukjes gesneden
  • 1 citroen uitgeperst
  • 2...





Lees verder ...

Paprika's gevuld

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
 

Ingrediënten: gevulde paprika's

  • Olijfolie met klontje boter voor bakken (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 2 grote rode paprika's, schoongemaakt en zonder zaadlijsten
  • 2 teentjes knoflook fijn geperst
  • zakje verse Italiaanse kruiden
  • 1-2 eetlepels kappertjes
  • 6 cherry-tomaten of 3 gewone tomaten kleingesneden
  • 8...



Lees verder ...