Eierencurry

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld. 

Ingrediënten eierencurry:
 
  • olijfolie extra vierge (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 8 eieren (scharrel)
  • 2 uien gesnipperd
  • 2 tenen knoflook fijn geperst
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 eetlepel gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 theelepel gemalen...


Lees verder ...

Eieren - Provencaalse omelet

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld. 

Ingrediënten: provencaalse omelet

  • 500 gram voorgekookte aardappelschijfjes (Celavita bv. of zelf vooraf koken kan ook)
  • 600 gram roerbakgroenten naar eigen smaak, zoals prei, wortel, broccoli, bleekselderij enz.
  • olijfolie (extra vierge, zie uitgangpunten Houtsmullerdieet)
  • enkele teentjes knoflook
  • 6 scharreleieren
  • 2 eetlepels magere melk
  • peper...


Lees verder ...

Courgette met zalmsnippers en knoflooksaus

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld .

Een recept van Schiermonniksoog

Ingrediënten: courgette-tagliatelli met zalmsnippers in knoflooksaus
 

  • Olijfolie met klontje boter voor bakken (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • Verse bieslook
  • Tagliatelli voor vier personen
  • 1 courgette
  • 300 gram zalmsnippers
  • 2 teentjes knoflook
  • ...




Lees verder ...

Courgette gevuld met ratatouille en tofureepjes

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld Aangepast naar een recept uit Smaakmakend

Ingrediënten: Ratatouille in courgette met tofureepjes




Lees verder ...

Courgettetaart met mozarella

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld. 


Ingrediënten mozarella/courgettetaart voor twee personen

  • Volkoren bladerdeeg uit de diepvries (of maak eigen taartdeeg met volkorenbloem enz.)
  • Olijfolie extra vierge (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 1 courgette
  • 2 bollen mozarella
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • ½...




Lees verder ...

Courgettepizza

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld 

Voor 2 personen
Ingrediënten: courgettepizza met tofugehakt

 

  • 1 kleine courgette
  • 1 bakje tofugehakt.
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. verse tijmblaadjes.
  • ½ eetl. fijngehakte rozemarijnblaadjes
  • ½ eetl. fijngehakte verse salie
  • tamari en peper
  • 2 naenbroden
  • 1 ½...



Lees verder ...

Champignons met knoflook en sjalotjes

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld Naar een recept uit de Tip
Ingrediënten: champignons met sjalotjes

 

  • Olijfolie met klontje boter voor bakken (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 3 tenen knoflook fijngeperst
  • 3 sjalotjes gesnipperd
  • 500 gram verschillende champignons, liefst met Shitake erbij
  • citroensap van...



Lees verder ...

Champignons: Portobello met geitenkaas

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld 

Dit recept is voor twee personen, maar natuurlijk gemakkelijk uit te breiden voor meerdere personen


Ingrediënten: portobello champignons met geitenkaas



Lees verder ...

Chili met tofu

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: chili met tofu

  • 1 blok biologische tofu (ongeveer 350 gram)
  • 2 uien
  • roerbakgroenten. U kunt in elke supermarkt een pakje roerbakgroenten kopen, maar het uiteraard ook zelf samenstellen van verse groenten. Zoals prei, gesneden savoiekool,...



Lees verder ...

Chiliis uit de hemel

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Naar een recept uit SLA

Ingrediënten: gevulde chili's uit de hemel

  • 4 grote Turkse pepers (of paprika's)
  • 500 gram paddestoelen, bij voorkeur Shiitake erbij, in stukjes gesneden
  • olijfolie (extra vierge, zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • tamari of shoyu
  • ...


Lees verder ...