Aubergine met sinaasappelcouscous

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Naar een recept uit Allerhande, aangepast.

Ingrediënten: Aubergine met sinaasappelcouscous
 

  • 250 gram couscous 
  • olijfolie (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet )
  • 3 Aubergines in blokjes gesneden
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 1 ui gesnipperd.
  • 1 sinaasappel schoongeboend
  • 1 zakje walnoten grof gehakt (ca. 75...




Lees verder ...

Asperges in filodeeg met garnalen

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

(Bewerkt uit lekker leven  van Super de Boer)

Ingrediënten: asperges in filodeeg met garnalen
 

  • 500 g groene asperges
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 4 gedroogde tomaatjes op olie
  • 1 sjalotje
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 50 gram geraspte Mozarella
  • 3 takjes dille
  • 3 vellen...






Lees verder ...

Aubergine-feta sandwiches als warme maaltijd

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: auberginesandwiches

  • Aubergines (1/2 per persoon)
  • Knoflook 1 teentje per persoon
  • Potje pesto (1/2 eetlepel per sandwich)
  • Feta in plakjes (elke sandwich ruim bedekken met feta.)
  • Olijfolie om in te bakken
  • Tamari of shoyu
  • Tarwebloem (volkoren, liefst biologisch)

Bereiding:...





Lees verder ...

Aubergine met paprika

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

 Ingrediënten: Aubergines met paprika's

  • 2 middelgrote aubergines, in 4 of 8 plakken.
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Tamari of Shoyu
  • 1 grote verse paprika, in 4 tot 8 stukken gehakt.
  • 250 gr. zachte geitenkaas in plakken.
  • versgemalen zwarte peper
  • garneren...

Lees verder ...

Aubergine met coubareiassaus

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Naar een recept uit Smaakmakend

Ingrediënten: Aubergines met coubareiassaus en gebakken aardappelschijfjes
 

  • Olijfolie met klontje boter voor bakken (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 2 aubergines
  • 5 grote tomaten
  • 100 gram hazelnoten, fijngehakt
  • 50 gram pijnboompitten
  • 2 uien...






Lees verder ...

Andijviestampot met tofu

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld. 
 

 Ingrediënten: andijviestampot

  • Olijfolie met klontje boter voor bakken (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • Bakje gehakt tofu
  • Grote stronk andijvie
  • 1,5 kilo aardappels (liefst biologisch)
  • zakje geraspte jonge kaas
  • 1 kleingesneden ui
  • 2 teentjes fijngeperste knoflook
  • tamari of shoyu
  • extra: geraspte komkommersalade

Bereiding:




Aubergine met Huttenkaseknoflooksaus

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Voor 2 personen

Ingrediënten: Gebakken aubergine met hüttenkäseknoflooksaus
 

  • Olijfolie met een klontje roomboter voor het bakken (Zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 1 aubergine
  • tamari of shoyu en peper
  • ½ komkommer
  • 1 tomaat
  • 1 bakje Hüttenkäse (200 gram)
  • 1...






Lees verder ...

Andijvie met lasagna

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: lasagna met andijvie

  • 1 pak groene lasagna vellen (voorgekookt)
  • 1-1,5 pond andijvie (vers) of diepvries andijvie a la crème (450 gram)
  • 1 bakje tofu-gehakt
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • handvol champignons (Shiitake bv.)
  • olijfolie Zie...




Lees verder ...

Abrikozen met rijst

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: rijstschotel met kerrie en abrikozen

  • 100 gram gedroogde abrikozen
  • 2 uien
  • 2 middelgrote preien
  • bakje tofugehakt
  • zilvervliesrijst (300 gram)
  • ½ liter groentebouillon
  • eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels kerrie of kurkuma

Bereiding:
Snijd de abrikozen en ui en prei klein. Goed...





Lees verder ...

Afrikaanse groentenschotel met tropische salade

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
 

Aangepast naar recept van kokenonline.

Ingrediënten: Afrikaanse groentenschotel met tropische salade
 

  • Olijfolie met klontje boter voor bakken (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 1 ui
  • 2 rode Spaanse pepers
  • 2 ½ dl groentebouillon
  • 250 g tahin
  • 300 gram doperwtjes (diepvries)
  • ...





Lees verder ...